Anslut dig till vårt nätverk!

Tyskland

Reparerade tyska leopardstridsvagnar för Ukraina klara 2024

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Den tyska vapentillverkaren Rheinmetall skulle kunna leverera de reparerade Leopard 2-stridsstridsvagnarna från Tyskland till Ukraina senast 2024. Det skulle dock kräva en bekräftad order för att reparationer ska påbörjas, Bild tidningen rapporterade.

Tyskland hade tidigare meddelat att de skulle förse Ukraina med 40 Marder-infanteristridsfordon för att slå tillbaka ryska styrkor.

Kiev efterfrågade också tyngre fordon som leoparderna. Detta skulle vara en betydande ökning av västvärldens stöd till Ukraina. Däremot Robert Habeck ekonomiminister uppgav tidigare denna månad att leverans av Leopard-tankarna inte var omöjlig. Den tyska armén har för närvarande 350 Leopard 2-stridsvagnar, till skillnad från de 4,000 XNUMX stridsstridsvagnar som fanns tillgängliga på höjden av det kalla kriget.

Papperger förklarade för Bild att Rheinmetall skulle behöva reparera tankarna i sitt lager, som inkluderar minst 22 Leopard 2-tankar samt 88 Leopard 1-tankar, för flera hundra miljoner Euro.

Han sa: "Fordonen måste alla demonteras och byggas om."

Papperger uppgav att företaget också äger 100 Marder-fordon. Dessa skulle dock behöva reparationer som kan ta sju till åtta månader till innan de kan användas.

Rheinmetall svarade inte på en e-postbegäran om kommentar på söndagen (15 januari).

Annons

Tyskland är nu en av Ukrainas viktigaste militära supportrar efter Rysslands invasion förra året. Detta övervinner ett tabu som härrör från Tysklands blodiga 20-talshistoria av att skicka vapen till konfliktområden.

Kritiker säger att Tysklands förbundskansler Olaf Scholz, hans regerande SPD och hans parti fortfarande är för långsamma, väntar på allierade för det första istället för att ta ansvar för Tysklands roll som västmakten närmast Ukraina.

Lagen förbjuder Tysklands försvarsindustri att tillverka stridsvagnar för lagerhållning. Experter säger att även om produktionen ökades kan det ta upp till två år innan nya tankar är klara att användas.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend