Anslut dig till vårt nätverk!

Ukraina

USA skickar hundratals pansarfordon och raketer till Ukraina

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

USA meddelade på torsdagen (19 januari) att de kommer att skicka hundratals pansarfordon till Ukraina tillsammans med raketer och artilleriskott som en del av ett militärt hjälppaket på 2.5 miljarder dollar.

Enligt det amerikanska försvarsdepartementet innehåller paketet 59 Bradley Fighting Vehicles och 90 Stryker Armored Personal Carriers, 53 minresistenta bakhållsskyddande fordon, 350 multifunktionella hjulförsedda fordon med hög rörlighet och 53 Bradley Fighting Vehicles.

Efter ett tidigare tillkännagivande av 50 i januari, USA har nu inkluderat 59 Bradleys i sitt senaste paket. Den amerikanska armén har använt den bepansrade Bradley för att transportera trupper på slagfält sedan 1980-talet.

Enligt försvarsdepartementet inkluderar den senaste hjälpen ammunition för High Mobility Artillery Rocket Systems, (HIMARS), åtta Avenger Air Defense Systems och tiotusentals artilleriskott. Det finns också cirka 2,000 XNUMX pansarvärnsmissiler.

Sedan februari 2014, när Ryssland invaderade Ukraina, har mer än 27.4 miljoner dollar åtagit sig av USA för att ge säkerhetshjälp till Ukraina.

Allierade från väst har åtagit sig miljarder dollar till Ukrainas vapen. Ukraina fruktar att vintern kommer att tillåta ryska styrkor att omgruppera sig och inleda en stor attack. Därför är det ber om mer stöd för att stoppa Moskvas invasion.

Under hans besök i Washington i november uttalade president Volodymyr Zelenskiy till den amerikanska kongressen att Ukrainas hjälp är en investering i demokrati och inte välgörenhet. Han tryckte också på för fortsatt amerikanskt stöd.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend