Anslut dig till vårt nätverk!

Ukraina

Affärsmannen och filantropen Vitaliy Kropachov skyddade 150 internflyktingar nära Pereyaslav

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vitaliy Kropachov, ägaren till Ukrdoninvest LLC, organiserade ett läger för internt fördrivna personer (IDP) på territoriet för den tidigare Slavutych-barnbasen nära Pereyaslav. I dag bor 150 personer där under bekväma förhållanden, varav 59 barn. Detta rapporterades av Tatyana Demeneva, chef för lägret.

Förra våren började de första internflyktingar anlända till den gamla basen, men levnadsförhållandena där lämnade mycket övrigt att önska och deras vistelse var inte lagligt reglerad. I juni blev Vitaliy Kropachov ägare till anläggningen och samlade in sina egna medel för att skapa de nödvändiga förutsättningarna för gratis boende och rehabilitering av de fördrivna som förlorat sina hem. 

"Människor har värme och el dygnet runt, köket drivs av el, det finns en generator, vi har vårt eget vatten, vi har två brunnar, all nödvändig kommunikation, säkerhet och brandsäkerhet är ansluten", säger Tatyana Demeneva. Hon tillade att Vitaly Kropachov finansierar de dagliga behoven för lägrets invånare och dess drift.

Filantropen undertecknade ett samarbetsmemorandum med Kievs regionala militärförvaltning. Tatiana Demeneva klargjorde att detta är ett gemensamt projekt med staten. I synnerhet är det representanter för den militära administrationen som ansvarar för att tilldela platser i lägret, och staten är också involverad i rehabilitering och sjukvård. 

Invånare i Kramatorsk, Bakhmut, Horlivka, Sloviansk, Lysychansk, Lyman, Toretsk, Izyum, Mariupol och andra städer har hittat tillfälliga bostäder nära Pereyaslav. Lägret kan ta emot cirka 200 personer totalt. 

”Vi är hem för människor vars livshistoria är mycket komplicerad. Det finns till exempel en familj som evakuerades från Bakhmut med helikopter eftersom mamman fick förlossning i sin sjunde månad. De kom till oss på transit genom Dnipro. De förlorade allt, och nu börjar de sina liv på nytt. Vi försåg dem med kläder, skor och vård. Det finns stora familjer, ensamstående mammor, gravida kvinnor. Vi väntar på nya tillskott till vår stora familj, säger Tatyana Demeneva.

Den juridiska ägaren till lägret är LLC "DoZ ST Bravo-Kids", som leds av Demeneva. Företaget ägs av Vitaliy Kropachovs Ukrdoninvest LLC. 

Annons

Vitaliy Kropachov är en ukrainsk affärsman från Donetsk-regionen och en filantrop. Hans huvudsakliga verksamhet är kolaffären. Han har också tillgångar inom maskinbyggnads-, konstruktions- och transportindustrin. Han äger också mediatillgångar, inklusive Era Production och TV-kanalen Ukraine World News.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend