Anslut dig till vårt nätverk!

Ukraina

G7 och partners lovar att stödja Ukrainas energisektor, säger USA

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

G7 och andra partners lovade förra veckan att fortsätta sitt stöd för Ukrainas energiindustri, inklusive att leverera humanitärt bistånd under vintern, enligt det amerikanska utrikesdepartementet efter ett möte med gruppens utrikesminister.

Värd för mötet var USA:s utrikesminister Antony Blinken och Japans utrikesminister Yoshimasahayashi. Båda länderna lovade att fortsätta att samordna Ukrainas ansträngningar "modernisera och minska sitt energinät", enligt avdelningen efter det virtuella mötet.

Enligt utrikesdepartementet har utrikesministrarna upprepat sina krav på Rysslands stopp för attackerna mot Ukrainas värme- och energisystem.

Den uppgav att gruppen hade förbundit sig att samordna sina ansträngningar för att fortsätta sin nära samordning och leverera humanitärt bistånd och utrustning i vinter, skaffa nödvändig infrastruktur och stödja Ukrainas långsiktiga vision om att modernisera och minska koldioxidutsläppen av sitt energinät och integrera med det europeiska systemet.

Eftersom Ryssland invaderade Ukraina i februari förra året har tiotusentals dödats och många miljoner tvingats bort från sina hem.

Denys Shmyhal, Ukrainas premiärminister, uppgav på tisdagen att hans land fortsätter att samarbeta med partners för att påskynda reparationsarbeten för att återställa produktions- eller distributionsanläggningar. Han sa också att målet är att minska centraliseringen av energisystemet och att implementera nya energieffektiviseringsprogram.

Shmyhal uppgav att Ukraina har tillräckliga kol- och gasreserver för att klara vintern, trots upprepade ryska attacker.

Annons

Han sa att även om situationen i sektorn var svår, var den under kontroll efter en rysk kampanj med missil- och drönareangrepp på avgörande infrastruktur i månader. Denna kampanj orsakade skada på cirka 40 % av landets energisystem.

Bortsett från ovanligt varma december- och januariväder, upplever alla regioner i Ukraina för närvarande planerade elavstängningar på grund av energibrist. Ukrenergo, nätoperatören, sa att energiproduktionen hade ökat denna vecka.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend