Anslut dig till vårt nätverk!

Europeiska kommissionen

Statligt stöd: Kommissionen godkänner ändring av det italienska programmet för att stödja företag i Friuli Venezia Giulia i samband med Rysslands krig mot Ukraina

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Europeiska kommissionen har godkänt en ändring av ett befintligt italienskt system för att stödja företag verksamma i regionen Friuli Venezia Giulia i samband med Rysslands krig mot Ukraina. Ändringen godkändes inom ramen för det statliga stödet Temporary Crisis Framework, antagen av kommissionen den 23 mars 2022 och ändrades den 20 juli 2022 och igen 28 oktober 2022, baserat på artikel 107 bi fördraget om Europeiska unionens funktionssätt (EUF-fördraget), som erkänner att EU:s ekonomi upplever en allvarlig störning.

Kommissionen godkände det ursprungliga systemet i augusti 2022 (SA.102721). Enligt ordningen har stödet formen av (i) begränsade stödbelopp. (ii) Likviditetsstöd i form av garantier. (iii) Likviditetsstöd i form av subventionerade lån. och (iv) stöd för extra kostnader på grund av exceptionellt kraftiga ökningar av naturgas- och elpriser. Italien anmälde följande ändringar av det befintliga systemet: i) a budgetökning med 240 miljoner euro; ii) En förlängning av systemet till den 31 december 2023. och (iii) en höjning av de maximala stödtaken, i linje med den tillfälliga krisramen, ändrad den 28 oktober 2022.

Kommissionen fann att det italienska systemet, i dess ändrade lydelse, fortfarande är nödvändigt, lämpligt och proportionerligt för att avhjälpa en allvarlig störning i en medlemsstats ekonomi, i enlighet med Artikel 107 b EUF-fördraget och de villkor som anges i Temporary Crisis Framework. På grundval av detta godkände kommissionen ändringen enligt EU:s regler om statligt stöd.

Mer information om den tillfälliga krisramen och andra åtgärder som vidtagits av kommissionen för att hantera de ekonomiska konsekvenserna av Rysslands krig mot Ukraina kan hittas här. Den icke-konfidentiella versionen av beslutet kommer att göras tillgänglig under ärendenummer SA.105004 i statligt stöd register på kommissionens tävlingens webbplats när någon sekretessfrågor har lösts.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend