Anslut dig till vårt nätverk!

Ukraina

Ett år av ukrainskt motstånd: President von der Leyen understryker EU:s orubbliga engagemang och solidaritet med Ukraina och dess folk

DELA MED SIG:

publicerade

on

On 24 February in Tallinn, Commission President Ursula von der Leyen met the Prime Minister of Estonia, Kaja Kallas, and the Secretary General of NATO, Jens Stoltenberg, to mark Estonia’s Independence Day and the first year since Russia started its unprovoked and illegal war against Ukraine.

During the joint press conference held after the meeting, President von der Leyen reiterated once more the EU’s unwavering commitment to support Ukraine. The President said: “Ukraine will prevail because Ukrainians will neither flinch nor step back. And Ukraine will prevail because Europe and its partners and allies will stand firm.”

Presidenten gjorde en inventering av åtgärder som EU har vidtagit för att stödja Ukraina och få Ryssland att betala för sina grymheter. Hon betonade att vi måste fortsätta att ge Ukraina medel att försvara sig.

The President’s remarks at the press conference are available här. och kan ses igen här.. Frågestunden är tillgänglig här..

För mer information, besök den dedikerade webbplatsen på EU:s solidaritet med Ukraina, och konsultera faktabladen om solidaritet med UkrainaÅ 10-punktsplan för att välkomna människor som flyr kriget, och på Safe Homes initiativ.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend