Anslut dig till vårt nätverk!

Ukraina

Wagner-chefen berättar för Rysslands Shoigu om kommande ukrainska attack

DELA MED SIG:

publicerade

on

Yevgeny Prigozhin, rysk legosoldatchef, berättade i ett brev på måndagen (20 mars) för Sergej Shoigu att den ukrainska armén planerade en offensiv för att skära av Wagner-styrkorna från den ryska huvudkontingenten i östra Ukraina.

Brevet publicerades av hans pressbyrå. Prigozhin uppgav att den "storskaliga attacken" planerades till slutet av mars eller början av april.

Han sa att han bad om alla nödvändiga åtgärder för att säkerställa att Wagners privata militära företag inte är avstängt från de viktigaste ryska arméstyrkorna, vilket skulle få negativa konsekvenser för den specialmilitära operationen.

Detta var första gången Prigozhin publicerade korrespondens med försvarsministern, som han ofta har kritiserat för sitt beteende under kriget.

Detta ovanliga drag hade två möjliga mål: att missförstå Ukrainas befälhavare och att skylla på Shoigu, inte Prigozhin om den påstådda ukrainska manövern var framgångsrik.

Prigozhin uppgav att han hade lämnat detaljer om den ukrainska planen samt sitt eget motförslag i en bilaga till korrespondensen. Han offentliggjorde inte detta. Han sa inte hur han visste om Ukrainas avsikter.

Han uppgav att Wagnerstyrkorna kontrollerar 70 % av Bakhmut i Ukraina, som de hade försökt fånga sedan förra året i det blodigaste och längsta kriget.

Särskilda kommentarer gjordes av Telegrams regionala nyhetskanal. Prigozhin uppgav att det var stor sannolikhet att Belgorod, en södra rysk stad, skulle bli ett av målen i den kommande ukrainska offensiven.

Annons

Hans påstående att Ukraina skulle kunna inleda en attack mot en rysk huvudstad stöddes inte av några bevis.

Ryssland har upprepade gånger anklagat Ukraina för att utföra isolerade gränsöverskridande attacker med hjälp av drönare och andra medel. Dessa incidenter har inte gjorts anspråk på av Ukraina, men de är "karma" för Rysslands invasion.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend