Anslut dig till vårt nätverk!

Ukraina

Genèvekonventionen struntade i Ryssland

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Enligt Genèvekonventionen är Ryssland skyldigt att återlämna alla svårt skadade ukrainska krigsfångar till Ukraina

Ryssland saboterar ständigt utbytet av krigsfångar genom att bryta mot Genèvekonventionen, som kräver att de behandlas humant. Denna grundläggande princip respekteras helt enkelt inte av Ryssland.

Idag håller Ryska federationen olagligt gisslan ukrainska civila, inklusive barn, kvinnor och äldre, som har fängslats av ryska specialtjänster i de ockuperade områdena, såväl som allvarligt skadade och allvarligt sjuka ukrainska militärer.

Alla dessa kategorier av medborgare bör återsändas till Ukraina utan några villkor enligt internationell humanitär rätt. Trots detta fortsätter Ryssland inte bara att hålla civila och allvarligt skadade militärer som gisslan, utan vägrar också att ge representanter för Internationella Röda Korsets kommitté tillträde till sina interneringsplatser. Dessutom förser ryssarna inte ukrainska krigsfångar med korrekta förhållanden, nödvändiga mediciner och tillåter dem inte att kommunicera med sina släktingar, vilket gör det svårt att få information om deras tillstånd. Således skapar Ryssland medvetet omänskliga förhållanden för fångenskap.

För sin del utlämnade Ukraina den 24 mars ensidigt till Ryssland alla allvarligt skadade och allvarligt sjuka ryska krigsfångar utan några villkor, och höll därmed fullt ut sina internationella åtaganden i genomförandet av artiklarna 109-114 i Genèvekonventionen.

Ryssland måste nu återgälda genom att släppa alla svårt skadade ukrainska krigsfångar. Tidigare hade Ukraina erbjudit Ryska federationen att acceptera deras ömsesidiga återvändande till sina länder, men Moskva vägrade. Trots detta har Kiev visat en gest av välvilja och överlämnat svårt sårade ryska soldater till Ryssland.

Det internationella samfundet bör stödja Ukraina och kräva att Ryssland omedelbart återlämnar alla ukrainska civila och svårt skadade ukrainska krigsfångar till Ukraina.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend