Anslut dig till vårt nätverk!

Ukraina

"Ge aldrig upp"-märket för scouter lanserat

DELA MED SIG:

publicerade

on

Han har nyligen träffat Ukrainas president Volodymyr Zelenskyy och nu är den brittiska scoutrörelsens ansikte inspirationen bakom ett spännande nytt initiativ i Storbritannien.

Bear Grylls är den större äventyraren som den här veckan slog rubrikerna i Storbritannien för en timmeslång dokumentär han gjorde om ett besök i det krigshärjade Ukraina där han träffade presidenten såväl som vanliga ukrainska män och kvinnor lever under det dagliga hotet av ryskt bombardement.

Dokumentären fick mycket beröm liksom ett nytt initiativ som Grylls har inspirerat till: "Never Give Up"-märken för scouter.

I TV-programmet, som sändes på tisdagen (28 mars), ses Grylls, som är chefsambassadör för World Scouting, ge ett av märkena till en ung ukrainsk pojke.

När han mötte pojken, som var medlem i den ukrainska motsvarigheten till scouterna, sa Grylls till honom: "Det är alltid en ära för mig att träffa en medscout."

Ynglingen, iakttagen av sin mamma i deras hem i Kiev, var uppenbarligen glad över att ta emot märket som kan delas ut till vilken ung person eller vuxen volontär som helst i scouterna som har "visat motståndskraft, envishet och mod" - med andra ord, att " ge aldrig upp andan.

Tydmärket, nålen och halsduken Never Give Up kan delas ut efter bedömning av en lokal volontär som en uppmuntran eller "bra gjort" till alla scouter eller volontärer som kämpar med något, håller ut eller gör en särskilt stark insats.

Annons

En talesman för Scoutförbundet sa: "Det är ett icke-uniformt märke, det finns inga specifika krav, och dessa är separata från Scouternas befintliga utmärkelser, som är lika viktiga som någonsin."

All vinst från försäljningen går tillbaka till Scouterna.

Grylls har föreslagit att märkena ska delas ut vid ett speciellt ögonblick – kanske i slutet av scoutterminen, sista kvällen på ett läger eller efter att en utmaning har avslutats.

Han sa: "Jag är superstolt över att lansera vårt Never Give Up-märke. Detta står för motståndskraft, att hålla igång, beslutsamhet, grus. Ge aldrig upp."

Grylls själv var Storbritanniens yngsta chefsscout någonsin när han utsågs 2009, 34 år gammal. 2018 tog han på sig den ytterligare rollen som den första chefsambassadören för World Scouting någonsin med ansvar för att främja värdet av att vara scout för en global publik . World Scout Organization representerar en global familj på cirka 50 miljoner scouter.

Today, Grylls remains the public face of the Scouts in the UK. Inspiring the movement through a period of unprecedented growth, he’s helped thousands of young people to gain new skills, try new things, and look to the future with optimism – just like Gylls hopes the young Ukrainian boy he filmed might do.

Grylls, även hedersöverste för Royal Marines Commandos, kom först ut i allmänhetens ögon genom att sätta ett nytt rekord för att vara den yngsta personen att bestiga Everest. Utöver sin roll inom scouterna är han känd över hela världen för sitt arbete som äventyrare, tv-värd och bästsäljande författare.

Han sa: "När jag blev chefsscout 2009 var det en av de stoltaste ögonblicken i mitt liv. För varje dag som gått sedan dess har jag blivit ännu mer inspirerad av engagemanget hos våra ledare och volontärer, som outtröttligt förbereder unga människor med färdigheter för livet.

"Tillsammans har vi utvecklat vår rörelse, gett unga människor den röst de förtjänar och välkomnat så många nya samhällen till scouterna.

”Det handlar om att ge unga människor chanser där de behövs som mest. Mitt mål är detsamma: att uppmuntra och stå upp för unga människor i allt de gör.”

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend