Anslut dig till vårt nätverk!

Ryssland

Zelenskyy berömmer trupperna efter att Bakhmut vunnit

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

President Volodymyr Zelenskyy berömde de ukrainska trupperna i måndags (5 juni) efter att hans högsta markbefälhavare sagt att landets styrkor fortsatte att röra sig framåt nära den länge omstridda staden Bakhmut i norra Donetsk.

"Jag är tacksam för var och en av våra soldater, till alla våra försvarare, män och kvinnor, som har gett oss i dag nyheterna har väntat på. Bra jobbat, soldater i Bakhmut-sektorn!" Sa Zelenskyy i sin nattliga videoadress.

Han lämnade inga ytterligare detaljer. Befälhavaren för Ukrainas markstyrkor, Oleksandr Syrskyi, sa tidigare att hans styrkor fortsatte att "gå framåt" nära Bakhmut. Ryska krigare och tjänstemän sa att situationen var där "mycket svårt" för Moskva.

Ryssland hävdade i slutet av förra månaden att de hade fångat Bakhmut efter vad som hade blivit krigets längsta och blodigaste strid, men Ukraina har insisterat på att dess styrkor behållit ett litet fotfäste och förnekar att Moskva hade full kontroll över staden.

Zelenskyy sa att Ryssland reagerade "hysteriskt" på alla åtgärder som vidtagits av ukrainska styrkor och pekade ut två enheter som "skickligt, beslutsamt och effektivt försvarar våra positioner, förstör ockupanterna och, viktigast av allt, går framåt".

Rysslands militär sa att det hade gjort det motarbetas två stora ukrainska offensiver mot dess styrkor i östra Ukraina sedan i söndags, men ukrainska tjänstemän har inte nämnt någon bred, betydelsefull ny kampanj och kringgått frågor om saken på måndagen.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend