Anslut dig till vårt nätverk!

Ukraina

EBRD ska mobilisera 300 miljoner euro för att öka Ukrainas energisäkerhet

DELA MED SIG:

publicerade

on

Som svar på Rysslands senaste attacker mot Ukrainas energiinfrastruktur, Europeiska banken för återuppbyggnad och utveckling (EBRD) tillhandahåller ytterligare finansiering till landets statligt ägda energibolag, inklusive EBRD:s kunder Ukrenergo, Ukrhydroenergo och Ukrnafta. 

EBRD:s president Odile Renaud-Basso undertecknade idag ett samförståndsavtal om ett nödsituationsprogram för energisäkerhet med Ukrainas premiärminister Denis Shmyhal, som fastställer planer för ytterligare stöd till Ukrainas energisektor.

Enligt avtalet avser EBRD att mobilisera ytterligare finansiering på mer än 300 miljoner euro till Ukrainas energiföretag, för att stödja återställandet av produktionsanläggningar och infrastruktur, för att underlätta byggandet av ny distribuerad flexibel produktionskapacitet och för att säkerställa stabil och oavbruten elförsörjning. över landet. 

EBRD och Ukrainas regering kommer att arbeta tillsammans för att definiera prioriterade fokusområden inom energisektorn, vilket kommer att vägleda EBRD:s stöd. 

Banken, som har gjort mer än 4 miljarder euro i finansiering tillgänglig för Ukraina sedan dess Ryssland inledde sitt fullskaliga krig där i februari 2022, har omarbetat sina investeringsplaner för i år för att möta de akuta energibehoven som uppstår från de senaste attackerna. Utveckling av distribuerad energiproduktion, inklusive från förnybara källor, och kraftöverföringssystemets motståndskraft är nyckelprioriteringar i EBRD:s engagemang med energisektorns kunder.

Energisäkerhet är en av EBRD:s fem investeringsprioriteringar i Ukraina, tillsammans med viktig infrastruktur, livsmedelssäkerhet, handel och stöd till den privata sektorn.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend