Anslut dig till vårt nätverk!

Ukraina

Rysslands attacker mot ukrainska sjukhus "är krigsförbrytelser"

DELA MED SIG:

publicerade

on


Responding to the horrific scenes from the Russian missile strike on Kyiv’s Okhmatdyt Children’s Hospital, the European Cancer Organisation has issued the following statement:

Rysslands militära inriktning mot barn, sjukhus och sjukvårdsinrättningar är skrämmande. Våra hjärtan går ut till alla som har skadats, inklusive de mest utsatta patienterna, vårdpersonal, föräldrar och familjer. Denna attack stärker vår beslutsamhet att arbeta med våra medlemsföreningar, patientorganisationer och andra för att ge hjälp till cancerpatienter och yrkesverksamma i Ukraina nu och på lång sikt.

ECO övervakar den fortsatta utvecklingen från denna senaste attack noga och samråder med våra partners i Ukraina för att bättre förstå nya behov. Vi kommer att fortsätta att samarbeta nära med American Society of Clinical Oncology (ASCO) genom vårt Emergencies & Crises Network med över 400 organisationsrepresentanter över hela världen för att dra nytta av globalt stöd till Ukrainas hälso- och cancervårdssystem.

Dessa attacker mot sjukvårdsinrättningar är utan tvekan krigsförbrytelser. Vi kräver att de nödvändiga förfarandena inleds omgående så att förövarna kan ställas inför rätta. I våra representationer till det nya Europaparlamentet och Europeiska kommissionen som för närvarande tillträder, kommer vi att upprepa de enade uppmaningarna från Europas cancergemenskap att upprätthålla ekonomiskt stöd till Ukraina, inklusive för underhåll och återuppbyggnad av cancertjänster.

Mänskligheten måste segra över barbariet och vi måste alla spela vår roll för att uppnå det.

Europeiska utrikestjänsten har uttalat att "genom att rikta in sig på Okhmatdyt, en symbol för Ukrainas barnomsorgsmedicin och behandling av barncancer, och attackera barn, som är de mest utsatta, visar Ryssland återigen sin grymhet och att man är fullständigt ouppriktig när det gäller fred och fredsförhandlingar.

”Under internationell humanitär rätt åtnjuter sjukhus särskilt skydd. Barn är aldrig och kan aldrig vara ett legitimt mål; de måste skyddas hela tiden. 

Annons

"Under de senaste två och ett halvt åren har Ryssland ständigt terroriserat Ukrainas befolkning genom att föra dess illegala anfallskrig, avsiktligt riktat in sig på oskyldiga civila och civil infrastruktur massivt över Ukrainas territorium, med storskaliga missiler och drönareattacker, alltmer med hjälp av glidbomber.

”Avsiktliga attacker mot civila och civila föremål som inte utgör ett militärt mål kan utgöra krigsförbrytelser och kan utgöra brott mot mänskligheten. Dessa och andra krigsförbrytelser är föremål för internationella utredningar, inklusive vid ICC. Rysslands ledarskap, alla befälhavare, förövare och medbrottslingar till dessa grymheter kommer att ställas till svars”.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend