Anslut dig till vårt nätverk!

Förenta nationerna

EU-FN-samarbete: EU tillkännager stöd till FN-reformen för mer effektivitet i partnerländerna

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vid FN:s konferens om de minst utvecklade länderna (LDC) i Doha den 7 mars tillkännagav EU sitt förnyade stöd till FN:s invånarkoordinatorsystem, en nyckelpelare i reformen av FN:s utvecklingssystem, med ett bidrag på 17 miljoner euro för 2022 och 2023. Syftet med FN:s invånarkoordinatorsystem att förbättra effektiviteten och effektiviteten av FN:s åtgärder på landsnivå genom dedikerade FN-invånare samordnare. De fungerar som en viktig samtalspartner för partners och internationella givare, inklusive EU, och säkerställer på så sätt en effektivare och effektivare samordning.

Internationella partnerskapskommissionär Jutta Urpilainen sa: "EU är en ståndaktig anhängare av FN:s utvecklingsreform. I denna tid med många globala utmaningar är det mest effektiva sättet att leverera resultat på plats för de minst utvecklade länderna och våra andra partner multilateralt samarbete och samordning. Vi kämpar för förnyad och effektivare multilateralism.”

The EU’s support will benefit from the co-operation and dialogue between the EU and UN when building programmes with and in partner countries, in the framework of the EU’s Global Gateway strategy, and in line with the Sustainable Development Goals. Better coordination and dialogue between the EU and the UN also enables to show to third country partners the strength of a co-ordinated and democratic offer.

The present contribution confirms the EU’s longstanding support to the UN reform process, expressed both politically and financially through contributions to the UN Residents Coordinator System and the UN Joint SDG Fund with a total of €74 million since 2019.

Mer information finns i webbreleasen här. och talet av kommissionär Urpilainen vid plenardebatten finns tillgängligt här..

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.
Annons

Trend