Anslut dig till vårt nätverk!

Kina

Kan jag registrera mig med #EVUS från flygplatsen?

DELA MED SIG:

publicerade

on

Om du är kinesisk medborgare med ett 10-årigt B1/B2-visum för USA, måste du registrera dig hos EVUS innan du reser. Med så mycket att tänka på när du planerar en resa, det kan vara lätt att glömma att DS-160-formen bara är det första steget för att få tillgång till USA. Du måste då boka in en intervju på din närmaste amerikanska ambassad eller konsulat innan du beviljas ditt B1/B2 USA-visum.

Även nu när du har ett giltigt visum finns det fortfarande ett viktigt steg kvar i processen, att registrera dig hos EVUS.

Det elektroniska visumuppdateringssystemet kontrollerar kinesiska passinnehavares rätt att resa innan de går ombord på ett plan på väg till USA. Om du misslyckas med att registrera dig hos EVUS kommer du inte att kunna komma in i staterna.

Hur lång tid tar det att registrera sig hos EVUS?

EVUS-registreringsformuläret kan fyllas i på bara några minuter förutsatt att du har ditt pass och visum till hands. Du måste ange personlig information, passinformation och visuminformation för USA, inklusive typ av visum och visumnummer.

Även om de flesta förfrågningar får ett omedelbart svar, kan vissa ta upp till 72 timmar att behandla. Detta innebär att även om det är möjligt att registrera sig hos EVUS från flygplatsen, är du inte garanterad att få tillstånd att resa in i USA i tid för ditt flyg. Om du anländer till din hamn eller flygplats utan att ha anmält dig till EVUS du kommer inte att kunna passera gränsen.

Annons

Av denna anledning rekommenderas resenärer starkt att ansöka i förväg, minst 24 timmar, och helst 3 dagar före avgång. Även om du kan slutföra processen från en smartphone på flygplatsen, bör detta bara vara en sista utväg om du glömmer att göra det i förväg.

Kan en EVUS-ansökan nekas?

En annan anledning till att det inte är tillrådligt att lämna det till sista minuten är att EVUS-registreringen kan misslyckas.

Även om detta sannolikt inte kommer att hända, kan administrativa fel eller underlåtenhet att tillhandahålla korrekta uppgifter ibland hindra EVUS från att registreras korrekt. Om detta inträffar är det bäst att vänta 24 timmar innan du applicerar igen.

Om du redan är på flygplatsen med ett flyg att hinna med, måste du försöka igen omedelbart och kan få samma resultat. Du kan inte komma in i USA förrän EVUS-registreringen har slutförts.

Jag har registrerat mig hos EVUS tidigare, måste jag registrera mig igen?

En annan anledning till att vissa tar sig till flygplatsen utan att ha anmält sig till EVUS beror på att de har registrerat sig för en tidigare resa och därför tror att de inte behöver göra det igen.

Detta kan vara fallet, men bara om du har anmält dig inom de senaste 2 åren. En EVUS-registrering är giltig i 24 månader, om det är längre än så sedan du senast besökte USA är det viktigt att du ansöker igen.

Dessutom måste visumet och passet du reser med vara de du använde för att registrera dig hos EVUS tidigare. Även om det är mindre än 2 år sedan du senast registrerade dig, om antingen visumet eller passet har gått ut under denna tid måste du registrera dig för EVUS igen.

Hur kan jag kontrollera statusen för min EVUS?

Är du osäker på om din EVUS-registrering förblir giltig? Riskera inte att lämna den förrän du kommer till flygplatsen för att ta reda på det. Du kan kontrollera statusen för din EVUS online med hjälp av EVUS-registreringsnumret som du fick när du registrerade dig.

Om din EVUS inte längre är giltig är det en bra idé att registrera dig igen direkt för att undvika störningar i dina resplaner.

Kan jag registrera mig hos EVUS från en mobiltelefon eller surfplatta?

Om du har glömt att slutföra EVUS-registreringen i förväg måste du ansöka från flygplatsen. Lyckligtvis är EVUS-plattformen mobilvänlig och kan användas på en smartphone eller annan mobil enhet som en surfplatta.

Du måste vara ansluten till internet, om du använder WiFi ska du bara använda ett pålitligt nätverk.

Processen är densamma som när du registrerar dig från en bärbar dator eller PC, du behöver ditt pass och visumdetaljer för att fylla i registreringsformuläret.

Om du ansöker i en hast från en handhållen enhet, var extra försiktig när du fyller i uppgifterna. Du måste slutföra EVUS-registreringsprocessen igen om du gör några misstag vid det här laget.

Behöver barn EVUS för att resa till USA?

Alla passinnehavare från Folkrepubliken Kina som reser till USA med en 10-års B1/B2 visum måste registrera dig hos EVUS. Det finns inga åldersundantag, barn måste också vara registrerade.

Så om du reser med barn, glöm inte att du måste registrera dig för deras räkning. Många människor anländer till flygplatsen utan att ha slutfört EVUS-processen för sina små, eftersom de tror att det bara krävs av de som är myndiga när i själva verket varje familjemedlem behöver registreras.

Om detta händer kan föräldrar och vårdnadshavare anmäla sina barn från flygplatsen, i de flesta fall kommer ett svar att fås inom några minuter. Om möjligt, ansök dock om EVUS för dina barn minst 72 timmar i förväg.

Det kan vara lätt att glömma att DS-160-formuläret bara är det första steget.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend