Anslut dig till vårt nätverk!

coronavirus

Varje COVID-19-ökning utgör en risk för vårdpersonal: PTSD

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

ICU-registrerade sjuksköterskan Pascaline Muhindura bär personlig skyddsutrustning när hon arbetar på Research Medical Center mitt i coronavirus-pandemin (COVID-19) i Kansas City, Missouri, USA, i detta odaterade foto. Pascaline Muhindura/Handout via REUTERS
Coronavirussjukdom (COVID-19) ICU-sjuksköterskor visar tatueringar som de alla fick fira sitt band som frontlinjearbetare och de människor de har förlorat, på Providence Mission Hospital i Mission Viejo, Kalifornien, USA, 8 januari 2021. REUTERS/Lucy Nicholson

Sjuksköterskan Chris Protts knän hoppar, hans hjärta rasar, munnen torkar och tankarna svämmar över av mörka minnen när han talar om att arbeta på Milwaukee VA Medical Center: s intensivavdelning (ICU) under pandemi ökar, skriver Lisa Baertlein.

Prott delar en kamp som är gemensam för många av de militära veteraner som han har brytt sig om i flera år: symptom på posttraumatisk stressstörning (PTSD).

Prott var bland ett halvt dussin ICU -personal som berättade för Reuters om symptom som att vakna av mardrömmar badade i svett; tillbakablickar till döende patienter under pandemins skräckfyllda tidiga dagar; blossande ilska; och få panik vid ljudet av medicinska larm. De vars symptom varar längre än en månad och är tillräckligt allvarliga för att störa det dagliga livet kan diagnostiseras med PTSD.

Annons

Den kraftiga Delta -varianten ökar på färska trauma när USA och andra nationer börjar studera PTSD hos vårdpersonal. Data visade redan att amerikanska sjukvårdspersonal var i kris före COVID-19.

Medan PTSD är associerat med strid kan det uppstå bland civila efter naturkatastrofer, övergrepp eller andra trauma. Hälsoarbetare kan vara ovilliga att jämföra sina erfarenheter med att återvända soldater.

"Jag känner mig som en jävla som kallar det PTSD", sa Prott. "Det tog mig lång tid att kunna prata med någon eftersom jag ser killar med riktig PTSD. Vad jag har på gång, det är ingenting i jämförelse, så du känner dig skyldig för att tänka så."

Annons

Psykiater Dr Bessel van der Kolk vet bättre.

"På ytan kommer en sjuksköterska på ditt lokala sjukhus inte att se ut som en kille som kommer tillbaka från Afghanistan", säger författaren till "The Body Keeps Score: Brain, Mind, and Body in the Healing of Trauma." "Men under det hela har vi dessa kärnneurobiologiska bestämda funktioner som är desamma."

Studier före pandemi visade att andelen PTSD hos främsta hälsoarbetare varierade från 10% till 50%. Självmordstalen bland läkare var mer än dubbelt så stor som allmänheten.

American Medical Association (AMA) har knackat på en militärpsykolog och Department of Veterans Affairs (VA) National Center for PTSD för att hjälpa den att mäta pandemins inverkan.

Texas Tech University Health Science Center psykiatri bosatt Dr. Huseyin Bayazit och forskare i hans hemland Turkiet undersökte 1,833 49.5 turkiska vårdpersonal i höstas. Resultaten, som presenterades i maj vid ett möte i American Psychiatric Association, visade en PTSD -frekvens på 36% bland icke -läkare och 19% för läkare. Självmordstankarna ökade i takt med att arbetare ägnade mer tid åt covid-XNUMX-enheter.

Fackföreningar vill mildra trauma genom att fastställa nationella regler för antalet patienter under varje sjuksköterskes vård. Arbetare säger att de inte ska behöva betala för terapi, medicinering och andra insatser.

AMA och andra grupper vill ha mer konfidentialitet för läkare som söker mentalvårdstjänster. De flesta ICU -personal som diskuterade PTSD med Reuters begärde anonymitet av rädsla för konsekvenser på jobbet.

New Yorks Mount Sinai Health System och Chicago's Rush University System for Health tillhandahåller gratis, konfidentiell psykisk hälsotjänst.

Mount Sinais nya centrum för stress, motståndskraft och personlig tillväxt erbjuder ett militärinspirerat "Battle Buddies" program för kamratstöd för sjuksköterskor. En kapellan från Rushs "Road Home" -program för veteraner driver en "posttraumatisk tillväxt" -stödsgrupp för sorg för ICU-sjuksköterskor.

VA-systemet tillhandahåller kostnadsfri, kortsiktig rådgivning om psykisk hälsa genom sitt personalassistansprogram. Många lokala VA -anläggningar kompletterar dem med andlig rådgivning och krishanteringsteam, säger en talesman.

Omkring 5,000 4.6 amerikanska läkare slutar vartannat år på grund av utbrändhet, säger Dr. Christine Sinsky, AMA -vice president. Den årliga kostnaden är cirka XNUMX miljarder dollar - inklusive förlorade intäkter från lediga platser och rekryteringskostnader, sa hon.

Resultaten från sjukhusundersökningen i mars ledde avdelningen för hälsa och mänskliga tjänster att varna "personalbrist har påverkat patientvården och att utmattning och trauma har tagit hårt på personalens psykiska hälsa."

Traumakirurgen Dr Kari Jerge erbjöd sig frivilligt att arbeta på en avdelning i Phoenix COVID-19 under förra vinterns kraftiga uppsving. Hon tackade nej till avsevärt mer lön för att återvända till ICU efter Delta -variationen.

Jerge uppmuntrar andra att prioritera "självbevarande", men oroar sig för att förlora expertis. "Det finns ett oändligt värde hos en sjuksköterska som har arbetat på ICU i 20 år och bara har en magkänsla när något går fel med en patient", sa hon.

Sjuksköterskan Pascaline Muhindura, 40, som tar hand om COVID-19-patienter i Kansas City, Missouri, har förespråkat säkerheten för hälsoarbetare sedan hon förlorade en medarbetare i sjukdomen tidigt i pandemin.

"Det blir allt värre och värre. Vi är på väg tillbaka till den platsen - det väckte känslorna igen", säger Muhindura, som tillade att många arbetsgivare inte erbjuder adekvat försäkringsskydd för terapi.

En ICU främjar den typ av kamratskap som förfalskats i strid. En grupp sjuksköterskor i södra Kalifornien fick matchande tatueringar. Hälsoarbetare upprör över att gråta hem efter tuffa skift, stödja varandra på sociala medier och tvinga kollegor att söka hjälp.

"Det är inget fel med att känna så här", sa VA -sjuksköterskan Prott. "Du måste hantera det ändå."

coronavirus

Kommissionen godkänner 1.8 miljoner euro för lettiskt stöd för boskapsodlare som drabbats av coronavirusutbrottet

publicerade

on

Europeiska kommissionen har godkänt ett lettiskt system på 1.8 miljoner euro för att stödja bönder som är verksamma inom boskapsuppfödningssektorn som drabbats av coronavirusutbrottet. Systemet godkändes enligt statligt stöd Tillfälligt ramverk. Enligt systemet kommer stödet att ske i form av direkta bidrag. Åtgärden syftar till att mildra den likviditetsbrist som stödmottagarna står inför och att ta itu med en del av de förluster som de drabbades av på grund av coronavirusutbrottet och de restriktiva åtgärder som den lettiska regeringen var tvungen att vidta för att begränsa spridningen av viruset. Kommissionen fann att systemet överensstämmer med villkoren i den tillfälliga ramen.

I synnerhet kommer stödet (i) inte att överstiga 225,000 31 euro per stödmottagare. och (ii) beviljas senast den 2021 december 107. Kommissionen drog slutsatsen att åtgärden är nödvändig, lämplig och proportionell för att avhjälpa en allvarlig störning i en medlemsstats ekonomi, i enlighet med artikel 3 b FEUF och villkoren i den tillfälliga ramen. På grundval av detta godkände kommissionen systemet enligt EU: s regler för statligt stöd. Mer information om den tillfälliga ramen och andra åtgärder som kommissionen vidtar för att hantera de ekonomiska konsekvenserna av coronaviruspandemin kan hittas här. Den icke-konfidentiella versionen av beslutet kommer att göras tillgänglig under ärenumret SA.64541 i EU statligt stöd register på kommissionens konkurrens webbplats när några frågor om sekretess har blivit löst.

Annons

Fortsätt läsa

coronavirus

Kommissionen godkänner 500,000 XNUMX euro i portugisiskt system för att ytterligare stödja persontransportsektorn på Azorerna i samband med coronavirusutbrottet

publicerade

on

Europeiska kommissionen har godkänt ett portugisiskt system på 500,000 XNUMX euro för att ytterligare stödja persontransportsektorn i Azorerna i samband med coronavirusutbrottet. Åtgärden godkändes enligt statligt stöd Tillfälligt ramverk. Det följer ett annat portugisiskt system för att stödja persontransportsektorn på Azorerna som kommissionen godkände 4 juni 2021 (SA.63010). Enligt den nya ordningen kommer stödet att ske i form av direkta bidrag. Åtgärden kommer att vara öppen för kollektiva persontransportföretag i alla storlekar som är aktiva på Azorerna. Syftet med åtgärden är att mildra de plötsliga likviditetsbrister som dessa företag står inför och att hantera förluster som uppstår under 2021 på grund av coronavirusutbrottet och de restriktiva åtgärder som regeringen var tvungen att vidta för att begränsa spridningen av viruset.

Kommissionen fann att det portugisiska systemet överensstämmer med villkoren i den tillfälliga ramen. I synnerhet kommer stödet (i) inte att överstiga 1.8 miljoner euro per företag. och (ii) beviljas senast den 31 december 2021. Kommissionen drog slutsatsen att åtgärden är nödvändig, lämplig och proportionell för att avhjälpa en allvarlig störning i en medlemsstats ekonomi, i enlighet med artikel 107 b FEUF och villkoren i den tillfälliga ramen. På grundval av detta godkände kommissionen åtgärden enligt EU: s regler för statligt stöd. Mer information om den tillfälliga ramen och andra åtgärder som vidtas av kommissionen för att hantera de ekonomiska konsekvenserna av coronaviruspandemin kan hittas här. Den icke-konfidentiella versionen av beslutet kommer att göras tillgänglig under ärenumret SA.64599 i EU statligt stöd registrera sig på kommissionens tävlingens webbplats när någon sekretessfrågor har lösts.

Annons

Fortsätt läsa

coronavirus

Kommissionen godkänner franskt biståndsprogram på 3 miljarder euro för att genom lån och aktieinvesteringar stödja företag som drabbats av coronaviruspandemin

publicerade

on

Europeiska kommissionen har, enligt EU: s regler för statligt stöd, godkänt Frankrikes planer på att inrätta en fond på 3 miljarder euro som ska investera genom skuldinstrument och eget kapital och hybridinstrument i företag som drabbats av pandemin. Åtgärden godkändes enligt den tillfälliga ramen för statligt stöd. Systemet kommer att genomföras genom en fond med titeln 'Övergångsfond för företag som påverkas av COVID-19-pandemin', med en budget på 3 miljarder euro.

Enligt detta system kommer stödet att ha formen av (i) förlagslån eller deltagande lån; och (ii) rekapitaliseringsåtgärder, särskilt hybridkapitalinstrument och icke-röstande preferensaktier. Åtgärden är öppen för företag etablerade i Frankrike och finns i alla sektorer (utom finanssektorn), som var livskraftiga före coronaviruspandemin och som har visat att deras ekonomiska modell är långsiktigt livskraftig. Mellan 50 och 100 företag förväntas dra nytta av detta system. Kommissionen ansåg att åtgärderna uppfyllde villkoren i den tillfälliga ramen.

Kommissionen drog slutsatsen att åtgärden var nödvändig, lämplig och proportionell för att avhjälpa en allvarlig störning i Frankrikes ekonomi, i enlighet med artikel 107 b FEUF och villkoren i den tillfälliga tillsynen. På grundval av detta godkände kommissionen dessa system enligt EU: s regler för statligt stöd.

Annons

Verkställande direktör Margrethe Vestager (avbildad), konkurrenspolitik, sade: ”Detta rekapitaliseringssystem på 3 miljarder euro gör det möjligt för Frankrike att stödja företag som drabbats av coronaviruspandemin genom att underlätta tillgången till finansiering i dessa svåra tider. Vi fortsätter att arbeta nära med medlemsstaterna för att hitta praktiska lösningar för att mildra de ekonomiska konsekvenserna av coronaviruspandemin medan vi respekterar EU: s regelverk. ”

Annons
Fortsätt läsa
Annons
Annons
Annons

trend