Anslut dig till vårt nätverk!

EU: s stålindustri

EU och USA är överens om att inleda diskussioner om ett globalt arrangemang om hållbart stål och aluminium och avbryta handelstvister inom stål och aluminium

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

EU-kommissionens ordförande von der Leyen och USA:s president Biden enades på söndagen om att inleda diskussioner om ett globalt arrangemang om hållbart stål och aluminium. Detta markerar en ny milstolpe i det transatlantiska förhållandet och i EU:s och USA:s ansträngningar för att minska koldioxidutsläppen i den globala stål- och aluminiumindustrin i kampen mot klimatförändringarna. De två presidenterna enades också om att pausa de bilaterala WTO-tvisterna om stål och aluminium. Detta bygger på våra senaste framgångar med att återuppta den transatlantiska handelsrelationen, såsom lanseringen av EU:s och USA:s handels- och teknikråd och upphävandet av tullarna i Boeing-Airbus-tvisterna.

Stål- och aluminiumtillverkning är en av världens största koldioxidutsläppskällor. För att stål- och aluminiumproduktion och handel ska vara hållbar måste vi ta itu med industrins kolintensitet, tillsammans med problem relaterade till överkapacitet. Det globala arrangemanget kommer att sträva efter att säkerställa vår industris långsiktiga livskraft, uppmuntra lågkolhaltig stål- och aluminiumproduktion och handel och återställa marknadsorienterade förhållanden. Arrangemanget kommer att vara öppet för alla likasinnade partners att gå med. Vidare, efter USA:s tillkännagivande att de kommer att ta bort paragraf 232-tullarna på EU:s stål- och aluminiumexport upp till tidigare handelsvolymer, kommer Europeiska unionen att vidta åtgärder för att avbryta sina återbalanseringsåtgärder mot USA.

De två sidorna har också kommit överens om att pausa sina respektive WTO-tvister i denna fråga. EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen sa: "Det globala arrangemanget kommer att lägga till ett kraftfullt nytt verktyg i vår strävan efter hållbarhet, uppnå klimatneutralitet och säkerställa lika villkor för vår stål- och aluminiumindustri. Att avskaffa ytterligare en källa till spänningar i det transatlantiska handelspartnerskapet kommer att hjälpa industrier på båda sidor. Detta är en viktig milstolpe för vår förnyade, framåtblickande agenda med USA.”

Mer information finns i en pressmeddelande, Q & A och faktablad.

Annons

Dela den här artikeln:

Ekonomi

Kommissionen fortsätter sin åtgärd till stöd för rättvisa handelsvillkor för #EUSteelProducers

publicerade

on

Kommissionen har infört preliminära antidumpningstullar på varmvalsade rostfria stålrullar och -plåtar från Kina, Indonesien och Taiwan. Tullsatserna går från 6% till 18.9% och fastställs på nivån för dumpningsmarginalen för Taiwan och på nivån för skademarginal, dvs. den nivå som är nödvändig för att undanröja ekonomiska skador för europeiska producenter - i fall av exportörer från Kina och Indonesien .

Tullarna kommer att tillämpas under högst sex månader, under vilka kommissionen kommer att fortsätta sina undersökningar och besluta om de ska införa slutgiltiga åtgärder. Parallellt följer kommissionen också sin antisubventionsundersökning av samma uppsättning produkter.

Åtgärderna som antagits idag ger det totala antalet EU: s handelsförsvarsåtgärder för stål upp till 55. Kommissionen fortsätter att försvara EU-företag mot orättvis handel och konkurrens från utlandet anpassa dess förfaranden - inom gränserna för EU: s internationella förpliktelser enligt WTO-lagstiftningen - till nuvarande särskilda omständigheter. Mer information om dagens antidumpningsåtgärder finns i EU: s officiella tidning.

Dela den här artikeln:

Fortsätt läsa

Ekonomi

Kommissionen ålägger slutgiltiga skyddsåtgärder vid import av #SteelProducts

publicerade

on

Europeiska kommissionen har publicerat en förordning om införande av slutgiltiga skyddsåtgärder vid import av stålprodukter. Åtgärderna trädde i kraft den 2 februari och kommer att ersätta de provisoriska i juli 2018 som infördes som en del av Europeiska unionens svar på USA: s beslut att införa tullar på stålprodukter, en åtgärd som orsakar en avledning av handelsflödena. in i EU.

Kommissionens undersökning visade att importen av stålprodukter till EU har ökat kraftigt vilket hotar EU: s stålproducenter allvarligt. De slutgiltiga skyddsåtgärderna som offentliggjorts idag har blivit omsorgsfullt utformade för att bevara ett fortsatt flöde av import som garanterar effektiv konkurrens på den europeiska stålmarknaden och ett tillräckligt val för de många EU-stålanvändarna. De följer också WTO: s regler. Åtgärderna avser 26-stålproduktkategorier och består av tullkvoter över vilka en tull på 25% ska tillämpas. De viktigaste försörjningsländerna kommer att dra nytta av individuella kvoter utifrån egen historisk import.

För mer information, se hela pressmeddelande och texten till reglering.

Dela den här artikeln:

Fortsätt läsa

EU

#SteelExcessCapacity - Global Forum tar viktiga steg för att ta itu med överkapacitet

publicerade

on

Vid ministermötet för det globala forumet för stålöverskottskapacitet, som hölls i Paris den 20 september, enades världens största stålproducerande länder om att ytterligare minska kapaciteten när det var nödvändigt, undvika att överkapacitet förstärks i framtiden samt att arbeta för eliminera subventioner som orsakar överkapacitet.

Jobb, tillväxt, investeringar och konkurrenskraft Vice president Jyrki Katainen, som var med ordförande i Paris-mötet, sade: "Detta skickar ett tydligt meddelande: vi kommer inte att upprepa de dyra misstagen från det förflutna och måste ta itu med överkapacitet och dess grundläggande orsaker till undvika allvarliga sociala, ekonomiska, handelsmässiga och politiska konsekvenser i framtiden. Detta kommer att skydda tillväxt och sysselsättning i en effektiv, hållbar EU-stålindustri. Mycket arbete ligger dock framför och alla medlemmar i Global Forum måste fortsätta att genomföra sina åtaganden beslutsamt och rapportera till G20-ledare. "

Handelskommissionär Cecilia Malmström sa: "Den globala utmaningen med överkapacitet har belastat handelsförbindelserna och den globala handelsarkitekturen till dess brytpunkt. Framsteg i detta forum vid denna känsliga tid visar att multilateralt samarbete inte bara är möjligt, utan att det faktiskt är det bästa verktyg för att ta itu med globala utmaningar. Att införa detta överenskomna paket är något som Europeiska unionen nu kommer att följa noga. Vår personalstyrka och vår bransch är beroende av att dessa åtaganden genomförs. "

Global Forum är ett viktigt organ i kampen mot ihållande global överkapacitet inom stålsektorn. Det har redan gett konkreta resultat, som att producera tillförlitlig och delad statistik om stålproduktion, kapacitet och överkapacitet bland de stora stålproducenterna och starta ansträngningar för att minska överkapaciteten där det är mest nödvändigt. Veckans åtaganden bygger på de åtaganden som minister gjorde vid sitt 2017-möte i Berlin.

Kroppen kommer att slutföra sin bedömning av subventioner som leder till överkapacitet före årsskiftet. Mot bakgrund av den bestående globala överkapaciteten trots de senaste ansträngningarna kommer forumet i 2019 att identifiera ytterligare minskningar som ska genomföras. Slutligen gick forumet överens om att övervaka globala kapacitetsökningar regelbundet för att stoppa ett så allvarligt fall av överkapacitet som händer igen i framtiden.

Bakgrund

Stålsektorn är en viktig industri för Europeiska unionens ekonomi och har en central position i globala värdekedjor och ger hundratusentals europeiska medborgare jobb.

Det globala överskottet i ståltillverkningskapacitet nådde cirka 540 miljoner ton 2017 - en minskning från 2016 toppar men fortfarande den näst högsta nivån i historien. Detta har drivit ned stålpriserna till ohållbara nivåer de senaste åren och haft en skadlig inverkan på stålsektorn, liksom närliggande industrier och jobb.

I mars 2016 utfärdade kommissionen ett meddelande som presenterade en rad åtgärder för att stödja konkurrenskraften inom EU: s stålindustri.

Kommissionen har agerat bland annat genom handelsförsvar genom att införa antidumpnings- och antisubventioner för att skydda EU: s stålindustri från effekterna av orättvis handel. EU har för närvarande ett oöverträffat antal handelsskyddsåtgärder som riktar sig till orättvis import av stålprodukter, med totalt 53 antidumpnings- och antisubventionsåtgärder. EU har också aktiverat alla rättsliga och politiska verktyg som står till dess förfogande för att bekämpa oberättigade 232-åtgärder i USA.

Dessa ansträngningar kan emellertid endast ta itu med effekterna av global överkapacitet på handeln - inte dess grundläggande orsaker. För detta ändamål deltog EU i skapandet i december 2016 av det globala forumet för stålöverskottskapacitet. Sammanlagt 33 ekonomier - alla G20-medlemmar plus några andra intresserade OECD-länder - omfattar alla världens största producenter.

Sedan dess har de deltagande ekonomierna utbytt data om stålkapacitet, subventioner och andra stödåtgärder. Denna ökning av insynen har gjort det möjligt för medlemmarna i Global Forum att fokusera på de bakomliggande orsakerna till problemet med överkapacitet i stål och komma överens om konkreta åtgärder för att ta itu med dem genom att stärka marknadens roll och förändra branschens struktur.

Mer

November 2017 Global Forum paket av politiska lösningar för överkapacitet inom stålsektorn

Dela den här artikeln:

Fortsätt läsa
Annons
Annons

trend