Anslut dig till vårt nätverk!

Uzbekistan

Uzbekneftegaz: Uzbekistans stigande globala spelare

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Sponsrade inlägg

Efter en resa nyligen till Uzbekistan fick jag möjlighet att lära mig mer om landets växande sektorer och det arbete som görs för att säkerställa anpassning till internationella standarder, skriver Tori Macdonald.

JSC "Uzbekneftegaz" är ett exempel på en växande organisation som vill bli en ansedd aktör inom det globala brädspelet inom energisektorn. Som det ledande energiföretaget i Uzbekistan delade den nationella regeringen upp företaget i tre oberoende företag 2019 för att undvika dess fortsatta utveckling som ett monopol. Företaget är nu uppdelat i tre verksamheter, den ursprungliga JSC "Uzbekneftegaz" fokuserar nu på produktion, medan de två senare fokuserar på transmission (UzTransGaz) och inhemsk försäljning (HududGazTaminot). Detta var ett stort steg för att förbättra CSR-standarderna för att uppfylla målet att förbättra företagens transparens, bekämpa korruption och att gå bort från centraliserad auktoritet mot en mer liberal verksamhet till marknadsbaserade prisstandarder. Majoriteten av JSC "Uzbekneftegaz" verksamhet är nu i joint venture med andra företag. Även om Uzbekneftegaz förblir statligt ägt är det ett holdingbolag som leder sådana som Lukoil, Ipsylon och GazProm inom industrin för olje- och gasutvinning och utvinning.

Företaget bedriver försäljning och underlättar mycket av deras JV-framsteg online och har gjort stora ansträngningar för att skaffa den bästa tekniken för att öka effektiviteten och samtidigt växa i konkurrenskraft.

Uzbekneftegaz, som bokstavligen betyder "uzbekisk olja och gas" hade lett en pågående prospektering runt Aralsjön och fortsätter nu att leta efter nya platser för gasutvinning för att hjälpa till att öka exporten till länder inte bara i Centralasien utan över hela världen.

Jag pratade med en talesperson för företaget, Sivoyush Khashimov, som berättade för mig att företaget utvinner naturgas från marken och använder den utvunna gasen för att få fram alla sina andra gasprodukter, till exempel polyeten, polypropen, etc.

Företaget är representerat i alla regioner i landet och har spelat en betydande roll i skapandet av sysselsättning i Uzbek, "Vi har 50,000 14 anställda i XNUMX filialer", sa Sivoyush Khashimov. "Vi har flera stora bearbetningsanläggningar och ett nätverk av bensinstationer"

Annons

Eftersom företaget ständigt letar efter nya sätt att utveckla och tillämpa de senaste teknologierna inom olje- och gaskemi, byggs den största anläggningen baserad på gas-to-liquid”-teknologi i samarbete med internationella företag.

Många hushåll i Uzbekistan drivs nu av flytande gas men ett av företagets huvudmål är att tillhandahålla energiförsörjning till alla hem i landet.

Gasförsörjningen har förbättrats under de senaste två åren, och en betydande komponent som bidragit till ökad produktion har behövt uppdatera företagets ledning. Abdullaev Мekhriddin, nuvarande styrelseordförande organiserade företagets effektiva arbete på alla nivåer, vilket gjorde företaget starkt och konkurrenskraftigt. 

Företaget, utöver sina produktionsmål, är också engagerat i socialt stöd, i synnerhet genom att sponsra flera fotbollslag, vilket ger möjlighet för begåvade ungdomar att studera vid de bästa universiteten och social trygghet för sina anställda.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend