Anslut dig till vårt nätverk!

Uzbekistan

Insatser för att skydda kinesiska kulturreliker ger ny lyster till den antika staden Khiva, Uzbekistan

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Den antika staden Khiva ligger i Xorazm-regionen i Uzbekistan och har varit en viktig stad längs sidenvägen sedan 4-talet. Eftersom den antika staden är den första kulturarvsplatsen i Uzbekistan som är inskriven på UNESCO:s världsarvslista, har den en lång historia och livlig kultur - rapporterar People's Daily Online.

Det finns dussintals kulturarv i Khiva, och några av dem är i behov av restaurering. Som ett viktigt kulturellt samarbetsprojekt mellan Kina och Uzbekistan inom ramen för Belt and Road Initiative (BRI), har restaureringen av de historiska och kulturella arvsplatserna i Khiva genomförts av kulturarvets skyddscenter under China Railway Northwest Research Institute Co., Ltd.

China Railway Northwest Research Institute Co. Ltd. skickade ett professionellt team för restaurering av kulturlämningar till Khiva för att kontrollera tillståndet i den antika staden, samla in olika typer av information om de gamla byggnaderna genom att kartlägga och kartlägga, ta prover och lösa problem med restaurering .

De kinesiska ingenjörerna fann att läckage av ytvatten, strukturella deformationer och andra faktorer har orsakat olika grader av sjunkningar bland byggnaderna, vilket har lett till sneda väggar och sprickor på kupolerna i moskén och teologiskolan inne i den antika staden.

Eftersom moskén och teologiskolan inuti Khiva ursprungligen byggdes genom att använda unika ingenjörsmetoder med speciella material och konstruktionstekniker, och även för att restaureringsprojekten skiljer sig från varandra, har de kinesiska ingenjörerna skräddarsytt skyddsplaner genom att utveckla nya hantverk och restaureringsmetoder , ständigt förbättra skyddsplanerna under hela restaureringsprocessen.

De kinesiska ingenjörerna har också antagit ett minimalt ingreppskoncept under restaureringen av gamla byggnader, förstärkt och reparerat dem genom användning av sofistikerad restaureringsteknik för att säkerställa deras strukturella integritet och säkerhet, och därigenom bevara det historiska värdet av kulturarvsplatserna.

Den antika staden Khiva har förstörts över 40 gånger i historien, och det är byggandet av BRI som har gett nytt liv till den antika staden. Restaureringsprojektet har inte bara gett ny lyster till kulturarvet utan har också blivit ett demonstrationsprojekt för samarbete kring skyddet av mänsklighetens kulturarv längs Sidenvägen.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend