Anslut dig till vårt nätverk!

Business Information

#WelshSiliconValleys - Framtida finansiering kommer att förankra en ny generation av cybersäkerhetsföretag i #Wales

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Ny finansiering kommer att hjälpa till att säkra Wales plats som framtidens tekniska ledare. Eluned Morgan, ministern för internationella förbindelser, har meddelat 250,000 XNUMX pund i den walisiska regeringens finansiering för att hjälpa till att skapa nästa generation walesiska teknikföretag, under hennes sex dagars besök i Nordamerika.

Eluned Morgan, minister för internationella relationer

Eluned Morgan, minister för internationella relationer

Den walisiska regeringen har lovat stödet för att matcha nystartade nybörjare från Newport-baserade tekniknavet Alacrity Foundation, som syftar till att vårda nya högteknologiledare genom sitt teknikprogram som ger akademiker praktisk affärsutbildning, mjukvarukompetens och mentorskap - som en del av en 15-månaders "boot camp" stilkurs.

De nya medlen hjälper fröna att finansiera nya cybersäkerhetsföretag som utexaminerats från Alacrity.

Den nya finansieringen följer mer än £ 3.7 miljoner som tillhandahålls till Alacrity av den walesiska regeringen, tillsammans med matchad finansiering från Wesley Clover och Waterloo Foundation, sedan 2011 för att skapa nya tekniska nystartade företag i Wales. Med upp till ytterligare £ 5 miljoner av den walesiska regeringens matchfinansiering som åtagits för att såda ut de nya företagen för att hjälpa dem växa och blomstra i Wales.

Ministeren tillkännagav den nya finansieringen efter ett möte med den walisiska tekniska affärsmannen Sir Terry Matthews, ordförande för Wesley Clover International, och prof Simon Gibson, ordförande för Alacrity Foundation.

Sir Terry Matthews & Eluned Morgan AM

Sir Terry Matthews & Eluned Morgan AM

När han talade under sitt besök sa ministeren: ”Denna finansiering är ytterligare ett åtagande från den walisiska regeringen för att se till att Wales förblir ett starkt hem för vår tekniska sektor, som värderas till 8.5 miljarder pund - och växer.

Annons

"De som utexaminerats från entreprenörskapsprogrammet kommer att ha all potential och alla färdigheter som krävs för att vara ledare för mycket framgångsrika teknikföretag i Wales.

”Vi vill naturligtvis se att talang vårdas och undervisas i Wales, och vi vill se deras färdigheter och uppfinningsrikedom till nytta för walisiska företag.

"Det är därför vi har fattat det beslut vi har - vi vill se till att stöd finns på plats för att hjälpa Alacritys utexaminerade kan sätta sin prägel på den tekniska världen.

"Vi har en oerhört stark teknisk och cybersäkerhetssektor i Wales, och hjälp av program som Alacrity Foundation är avgörande för att vi ska fortsätta att vara värd och stödja företag som arbetar i framkant av tekniken."

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend