Anslut dig till vårt nätverk!

Konflikter

Afghanistan: "Vägen mot större stabilitet kommer att vara lång och utmanande"

DELA MED SIG:

publicerade

on

FILER-AFGHANISTAN-ORRO-FRANKRIKEAfghanistan står redo för en oviss framtid när NATO- och ISAF-trupperna drar sig tillbaka från 2014. EU och dess internationella partner kommer att spela en viktig roll för att säkerställa att det oroliga landet fortsätter sin omvandling till en demokratisk stat med en modern ekonomi. Europaparlamentets utrikesutskott anordnade en endagskonferens den 18 december om utsikterna och utmaningarna för Afghanistan och Centralasien i kölvattnet av nästa års truppers tillbakadragande.
 
Thijs Berman, en holländsk medlem av S&D-gruppen och ordförande för delegationen för förbindelserna med Afghanistan, ledde morgondelen av konferensen. Han sa att EU som den största givaren och dess partner fortfarande skulle behövas för att hjälpa Afghanistan. "En sak bör vara klar: vi är skyldiga det afghanska folket vårt fulla engagemang. Vi måste finnas där för att stödja och hjälpa det afghanska folket att hitta sin väg till fred och stabilitet, ekonomisk framgång och lika rättigheter för alla.”
 
Deltagarna framhöll att det inte fanns någon brist på utmaningar som Afghanistan står inför, såsom säkerhet, kvinnors rättigheter, ekonomisk tillväxt och drogproduktion. Stephen Evans, biträdande generalsekreterare för Natos operationer, sa: "Låt oss vara uppriktiga: Afghanistan är och kommer att förbli beroende av extern hjälp under en tid framöver och därför kommer vägen mot större stabilitet, utveckling och självförsörjning att vara lång för Afghanistan. utmanande."
 
Nästa års presidentval kommer att bli ett viktigt test för landet. Pierre Vimont, verkställande generalsekreterare för Europeiska utrikestjänsten (EEAS) sa: "EU är redo att hjälpa till att förbereda valprocessen och vara där för att observera den. Förhållandena är utmanande. Valen har ett viktigt bidrag att ge till alla möjliga fredsprocesser."
 
Franz-Michael Skjold Mellbin, chef för EU:s delegation/EUSR för Afghanistan, betonade vikten av tillväxt för landets stabilitet: "Inte tillräckligt hade gjorts tidigare för att hjälpa den ekonomiska tillväxten i Afghanistan." Han tillade att kvinnors rättigheter förblir en prioritet: "Vi förde hälsa och utbildning till afghanska kvinnor och detta kommer inte att försvinna."

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend