Anslut dig till vårt nätverk!

Konflikter

Afghanistan: "Vägen mot större stabilitet kommer att bli lång och utmanande"

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

FILER-AFGHANISTAN-ORO-FRANCEAfghanistan stag för en osäker framtid när Nato och ISAF trupper dra sig tillbaka från 2014. EU och dess internationella partner kommer att spela en viktig roll för att säkerställa oroliga landet fortsätter sin omvandling till en demokratisk stat med en modern ekonomi. Europaparlamentets utrikesutskott organiserade en endagskonferens på 18 december om möjligheter och utmaningar för Afghanistan och Centralasien i spåren av nästa års trupper tillbakadragande.
 
Thijs Berman, en holländsk medlem av S & D-gruppen och ordförande för delegationen för förbindelserna med Afghanistan, var ordförande för morgondelen av konferensen. Han sa att EU som den största givaren och dess partner fortfarande skulle behövas för att hjälpa Afghanistan. ”En sak bör vara tydlig: vi är skyldiga det afghanska folket vårt fulla åtagande. Vi måste vara där för att stödja och hjälpa det afghanska folket att hitta sin väg till fred och stabilitet, ekonomiska framsteg och lika rättigheter för alla. ”
 
Deltagarna betonade att det fanns ingen brist på utmaningar Afghanistan, såsom säkerhet, kvinnors rättigheter, ekonomisk tillväxt och läkemedelsproduktion. Stephen Evans, biträdande generalsekreterare för Nato-operationer, sade: "Låt oss vara uppriktiga: Afghanistan är och förblir under en tid framöver beroende av externt stöd och därför Afghanistan vägen mot ökad stabilitet, utveckling och självförsörjning kommer att bli lång och utmanande."
 
Nästa års presidentval blir ett viktigt test för landet. Pierre Vimont, verkställande generalsekreterare för Europeiska utrikestjänsten (EU-utrikestjänsten) sa: ”EU är redo att hjälpa till att förbereda valprocessen och vara där för att följa den. Förhållandena är utmanande. Val har ett viktigt bidrag att ge till eventuell fredsprocess. "
 
Franz-Michael Skjold Mellbin, chef för EU-delegationen / EUSR för Afghanistan, betonade vikten av tillväxt för landets stabilitet: "Inte tillräckligt hade gjorts tidigare för att hjälpa den ekonomiska tillväxten i Afghanistan." Han tillade att kvinnors rättigheter skulle förbli en prioritering: "Vi förde hälsa och utbildning till afghanska kvinnor och detta kommer inte att försvinna."

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend