Anslut dig till vårt nätverk!

Kina

#Kina – Op-ed: Det är USA som är vilda med att blanda sig i andras inrikes angelägenheter

DELA MED SIG:

publicerade

on

Washington har de senaste dagarna haft fullt upp med att anklaga Kina för att blanda sig i dess mellanårsval i november vid en mängd olika tillfällen, men har inte lämnat några bevis från början till nu, writes Zhong Sheng, People’s Daily.

Amerikanska medier vände också ryggen åt sådana påhittade anklagelser efter massiva intervjuer med underrättelseanalytiker från nätverkssäkerhetsföretag som sa att det inte fanns några bevis för att bevisa Washingtons påståenden.

Det är allmänt erkänt att retorik av USA att förvränga fakta och slå luften kan inte hålla vatten alls.

China, who never get back at the US and has a clear conscience, is still committed to the principle of non-interference in other countries’ domestic affairs. It is a fact that cannot be changed by whatever retorik USA har citerat.

Världen har redan fått ett omdöme om vem som är den största entusiasten av att blanda sig i andra länders inrikes angelägenheter på hela planeten.

Dess inblandning i andra länders inrikes angelägenheter både tidigare och idag har vägts upp på senare tid när vågor av migrantkaravaner från Honduras, El Salvador, Nicaragua och andra centralamerikanska länder rör sig genom Mexiko för att bege sig mot den amerikanska gränsen.

Även om migranterna fortfarande är tusentals kilometer bort, kan USA inte vänta med att be relevanta länder att vidta åtgärder och till och med hota att stänga den södra gränsen mot Mexiko.

Annons

Men i själva verket är migrantfrågan den nu har huvudvärk av en sur frukt som planterats av USA självt, som har blandat sig i andra länders angelägenheter med de så kallade anspråken på att vara polis på västra halvklotet.

I Honduras upprättade USA militärbaser i namn av antidroger och humanitärism. I Guatemala och El Salvador dog tiotusentals av deras invånare i det decennier långa inbördeskriget orsakat av Washingtons militära intervention, vilket lämnat de två nationerna i skuggan tills nu.

USA:s frekventa ingripande i centralamerikanska länder är direkt ansvarig för en del av immigrationskrisen som nu griper USA, påpekade Joseph Nevins, en amerikansk expert på gränsfrågor, i en publicerad artikel med titeln Hur USA:s politik i Honduras satte scenen för dagens massmigrering.

USA:s politik ledde till politiska omvälvningar, allvarlig fattigdom och kriminella frågor i de centralamerikanska länderna och som ett resultat tvingade dessa migranter att fly från sin hemstad till USA, tillade han.

Det är förvånat att ökänd Monroe-doktrinen är en till synes lovordande term i de amerikanska ledarnas politiska ordbok, eftersom de tillämpade sådan taktik som ett givet verktyg i sin latinamerikanska politik då och då genom att ta interventionism.

Men alla med grundläggande kunskaper om internationella relationer vet att Monroedoktrinen redan har betraktats som ett kodord för hegemoni och ondska, eftersom denna politik har fört latinamerikanska länder och deras folk med oändliga militära interventioner, regimskiften och ekonomiskt förtryck.

De som håller ögonen på internationella band har funnit att USA nästan har varit vana vid att peka fingrar på inrikes angelägenheter i många länder i Latinamerika, Europa och Asien, men aldrig gjort självrannsakan på ett sådant sätt.

Innan de ger en grundlös skuld till andra länder bör dessa politiker i USA se sig själva i spegeln. De skulle skämmas för sin stora mun inför de vanliga rösterna i världen och verkligheten.

Under 21-talet när begreppet ömsesidig respekt, rättvisa, rättvisa och win-win-samarbete redan har blivit en global konsensus, är rättvisa, jämlikhet och respekt inte längre tomma ord eller hegemonin för att tvinga andra att ta piller medan han själv är sjuk .

Vissa amerikanska politiska tungviktare borde komma ihåg att om de misslyckas med att vidta konkreta åtgärder för att hålla sig à jour med tiden på grund av sin förlegade mentalitet, skulle de slutligen förlora mer.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend