Anslut dig till vårt nätverk!

Mänskliga rättigheter

"Smygkulter" - Prisbelönt dokumentärvisning som hölls framgångsrikt i Bryssel

DELA MED SIG:

publicerade

on

Den 15 juni hölls visningen av den prisbelönta dokumentären "The Bitter Winter of Belief: Sneaking Cults" framgångsrikt på Press Club i Bryssel. Detta evenemang initierades och hölls av FAE-FAE, Federation for the Asian Communities in Europe. Mer än 20 personer deltog i visningen, inklusive religiösa personer från Europa, USA och Asien, representanter för anti-kultorganisationer, representanter för människorättsorganisationer och mediareportrar.


"The Bitter Winter of Belief: Sneaking Cults", är en dokumentär om sekter som har utnyttjat maximalt av medias frihet att sprida sina läror och konspirationsteorier med explosionen av onlinemediekällor, inklusive sociala medier.


Bitter Winter är en tidning såväl som ett onlinemedia på flera språk som stödjer sekter och en extremhögeragenda i dess kärna. Även om Bitter Winter säger sig vara dedikerad till att främja trosfrihet, framväxande religioner och religiös pluralism, kommer utbildade läsare snabbt att inse att tidningen och dess tillhörande webbplats inte har många djupgående diskussioner om de positiva aspekterna av religion och innehåller mycket negativ information som försvarar organisationer som har listats som sekter i många länder.

Den Allsmäktige Guds Kyrka är en "Kult" som för de flesta först dök upp i media på grund av dess tentakulära inflytande i den japanska regeringen och dess direkta koppling till mordet på den bortgångne japanska premiärministern Shizo Abe.


Natalia Bashirian, regissören för dokumentären, bodde i Sydkorea ett tag och bevittnade förstahandsförföljelsen och misshandeln av en av hennes vänner av den Allsmäktige Guds Kyrka. Hon kände att det var nödvändigt att avslöja den Allsmäktiges kyrkas sanna ansikte för att fördöma dem och rädda potentiella offer från att falla i fällan av skadliga sekter.

Herr Aerts, ordförande för FAE-FAE, i kombination med den olika orättvisa behandlingen som FAE-FAE mottog under epidemin, utfärdade återigen en allvarlig varning till vårt samhälle genom den inre historien som avslöjas i den här filmen. Bitter Winter fortsätter att rapportera felaktig och falsk information, tenderar att skapa konflikter och falska debatter, avleda uppmärksamheten och skapa förvirring.

Efter visningen bjöds gästerna in att delta i en diskussion.

Herr Delcour, en oberoende belgisk journalist, sa: "Denna dokumentär har stark insikt och ett högt tempo med ett unikt kvinnligt perspektiv. Jag hoppas att fler människor kommer att göras medvetna om det driftsätt som kulter utnyttjar bakom kulisserna. Det är viktigt att vi uppmärksammar det faktum att sekter kan lura i dolda hörn runt omkring oss som inte är lätta att upptäcka.”

Den person som ansvarar för det franska partiet Reconquete i Benelux, Girard, sa vid mötet: "En sådan föreställning om trosfrihet som gömmer sig bakom en så kallad media är faktiskt motiverad av baktankar! Vi borde ta upp den stora käppen av lagliga vapen i vår arsenal och kämpa hårt mot skaparna av sådana falska nyheter och återställa den sociala freden.”

Den oberoende författaren Lacroix sa: "En kultorganisation som den allsmäktige Gud bör inte skyddas i Europa. Vi bör använda civil makt och uppmana regeringarna i alla medlemsländer att hålla ögonen öppna för att tydligt avslöja dess kultnatur och ta bort organisationer som Bitter Winter som drar i trådarna bakom scenen! Vi kan inte ge onda sekter möjlighet och straffrihet att skada människor och störa samhället.”

Herr Duran, en oberoende journalist uttryckte: "Jag är mycket tacksam mot arrangören för att han bjöd in mig och mina kollegor i mediekretsarna att uppmärksamma källan till denna typ av falska nyheter. Det finns fortfarande så många okända sekter och hycklande organisationer i världen. Vi måste enas och ta itu med dem tillsammans!”


I sammanfattningen presenterade Aerts Dr Hassan, som beskrivs som "en av världens främsta experter på mind control, sekter och liknande destruktiva organisationer". Professor Hassan har varit engagerad i att förstå arbetsprinciperna för tankeprocesser och systemiska sociala inflytandetekniker som används av sekter och har skrivit flera böcker om skadliga kulter.

Med hjälp av BITE-modellen och den belgiska regeringens riktlinjer för att identifiera skadliga kulter, visade Mr Aerts med Mr Delcourt att majoriteten av "religiösa organisationer" som försvaras av Bitter Winter är inga mindre än destruktiva och skadliga sekter.

I sina avslutande ord vädjade Aerts också: "Gör inte misstaget att tro att det bara händer andra människor. Det är viktigt att skydda dig själv, dina nära och kära och människor runt om i världen från de skadliga effekterna av otillbörlig påverkan. Det är dags för oss att enas till stöd för människor runt om i världen som förföljs av sekter och luras av desinformation.”

Annons

Dela den här artikeln:

Trend