Anslut dig till vårt nätverk!

Utrymme

PLD Space uppnår 120 miljoner euro i finansiering

DELA MED SIG:

publicerade

on

Medlen kommer främst att tilldelas för att skapa den första spanska fabriken som producerar rymdraketer i serie, belägen i Elche (Spanien), samt för att utöka teamet inom områdena produktion, leveranskedja och kvalitet.

Dessutom kommer företaget att multiplicera med fem sin kapacitet att testa integrerade motorer och bärraketer, och därmed stoltsera med den största privata infrastrukturen i Europa för att designa, tillverka, testa och skjuta upp rymdraketer.

PLD Space fortsätter att arbeta med den franska rymdorganisationen CNES för att bygga MIURA 5-basen i Franska Guyana i år.

Det spanska företaget PLD Space har hittills uppnått 120 miljoner euro i finansiering, vilket säkerställer att det kan nå sina kommande tekniska och företagsmilstolpar, som kulminerar i lanseringen av MIURA 5-uppdraget i slutet av 2025.

Företaget, som skrev historia i oktober 2023 med den framgångsrika flygningen av MIURA 1, har idag fått 78 miljoner euro för investeringar från aktieägare som har satt sin tillit till dess beprövade teknologiska program och solida affärsmodell. Utöver denna summa finns det 42 miljoner euro från PERTE som stöds av Spaniens regering för en spansk rymdraket, som den tilldelades i slutet av januari 2024.

PLD Spaces investerarprofil är industriell och kvalificerad institutionell, som Aciturri eller Center for the Development of Industrial Technology (CDTI) genom sitt Innvierte-program, som tillhandahåller både finansiering och strategiskt kunnande.

Annons

”Finansieringen för vårt arbete har varit en av de svåraste uppgifterna i att utveckla vår MIURA-familj av raketer. Trots detta har den framgångsrika lanseringen av MIURA 1 stärkt vår position som ledare i branschen, en prestation som erkänns av investerare och kunder”, säger CBDO och medgrundare av PLD Space, Raúl Verdú. "PLD Space är ett företag som levererar vad det lovar, och vi arbetar hårt för att uppnå den första orbitala lanseringen av MIURA 5, vilket inte skulle vara möjligt utan förtroendet från våra aktieägare, kunder, team och leverantörer."

Infrastruktur och företagsexpansion

De medel som erhålls kommer främst att vara öronmärkta för att säkerställa utbyggnaden av PLD Spaces infrastruktur, liksom dess företagsstruktur. Närmare bestämt kommer företaget att multiplicera storleken på sina anläggningar med fem, och växa från 169,000 834,000 till XNUMX XNUMX kvadratmeter.

Inom denna industriella expansionsplan avser företaget att inviga den första seriella rymdraketfabriken i Spanien i mitten av 2024. Anläggningarna kommer också att möjliggöra vertikal integration av bärraketerna. Industriplatsen, vars byggarbete redan är igång, kommer att inrymma fabriken för de första MIURA 5-enheterna samt företagets huvudkontor. Totalt kommer PLD Space att kunna räkna med 18,400 XNUMX kvadratmeter industrianläggningar i Elche (Alicante).

Det spanska företagets plan för tillväxt inkluderar även nästa fas för att utöka sina testanläggningar, som kommer att växa från 154,000 800,000 till XNUMX XNUMX kvadratmeter. PLD Space stärker därmed en av sina konkurrenskrafter genom att ha egna anläggningar, vilket ger flexibilitet när det gäller att genomföra sina testkampanjer, samt att minska utvecklingstider och förbättra kostnadseffektiviteten.

Också planerat till 2024, kommer konstruktionsarbetet att påbörjas på uppskjutningsbasen vid den europeiska rymdhamnen CSG i Kourou (Franska Guyana), som tillhör CNES. Denna webbplats, som täcker över 15,700 5 kvadratmeter, kommer att vara värd för MIURA XNUMX:s första lanseringar.

Tillsammans innebär dessa industrianläggningar att PLD Space kommer att äga den största privata infrastrukturen i Europa för design, tillverkning, testning och uppskjutning av rymdraketer.

På företagssidan planerar företaget att utöka sin personalstyrka till 300 anställda i slutet av året, ett mål som går framåt i god takt. Medan 2024 började med 161 personer i laget, finns det idag 194 proffs. Denna tillväxt har framförallt skett inom områdena produktion, leveranskedja och kvalitet.

Under hela 2025 kommer fokus att ligga på att testa och lansera den första MIURA 5-enheten på sin första flygning. Företaget förväntas inleda kommersiell verksamhet 2026 med det slutliga målet att överstiga 30 lanseringar per år till 2030.

Om PLD Space

PLD Space är ett banbrytande spanskt flygföretag och en referens i Europa för att utveckla återanvändbara raketer. Med ett gediget rykte och ståndaktigt engagemang har företaget tagit fram MIURA launcher-familjen. Dessa innovationer placerar Spanien bland de få utvalda nationer som framgångsrikt kan distribuera små satelliter i rymden.

PLD Space grundades 2011 av Raúl Torres och Raúl Verdú med syftet att underlätta tillgången till rymden. Företaget, baserat i Elche (Alicante) och med tekniska faciliteter i Teruel, Huelva och Franska Guyana, har ett team på mer än 190 yrkesverksamma.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend