Anslut dig till vårt nätverk!

Djurskydd

Rösta på djur: sätter djurens välbefinnande i centrum för EU-valet

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Kampanjen Vote for Animals, lanserad av Eurogroup for Animals, syftar till att placera djurens välbefinnande i kärnan i det kommande EU-valet. Kampanjen uppmuntrar parlamentskandidater att ta ett löfte för djuren, samtidigt som medborgarna informeras om vikten av dessa val för framsteg när det gäller djurens välbefinnande i Europa, hjälper dem att välja kandidater som delar deras värderingar och uppmuntrar dem att rösta. 

Kandidatledamöter till Europaparlamentet uppmuntras att skriva under a pantsättning med ett tydligt åtagande att arbeta för att förbättra djurens välbefinnande om de väljs in i Europaparlamentet (EP). Löftet, som består av tio frågor, behandlar transport av levande djur, import av djurbaserade produkter, välbefinnande för vattenlevande arter, icke-djurvetenskap och bevarande av vilda djur, bland annat.

Genom att ta löftet förbinder sig kandidaterna att representera EU-medborgarnas krav på bättre djurskyddslagstiftning. Europeiska medborgare har varit mycket högljudda i att kräva att EU ska göra bättre för djuren. Sex av tio framgångsrika europeiska medborgarinitiativ är relaterade till djurskydd, varav 1.5 miljoner medborgare har bett om ett Pälsfritt Europa, och 1.4 miljoner begärde en övergång till burfria system. Den sista Eurobarometer visade att över nio av tio européer anser att det är viktigt att skydda djurens välfärd, medan en överväldigande majoritet uttryckte vikten av ett bättre skydd av hållna djur under hela deras livstid.

Valda parlamentsledamöter har kompetensen att driva djurskyddsfrågor framåt, genom att arbeta för att se till att det förblir en prioritet på EU:s dagordning, vara högljudda i frågor som behöver behandlas och rösta i djurens intresse. Under den nuvarande mandatperioden har ett betydande antal parlamentsledamöter lyft fram kritiska frågor, inklusive förseningen av publiceringen av djurskyddslagstiftningen, den fruktansvärda karaktären av transport av levande djur och pälsuppfödning.

Förtroendevalda har också möjlighet att vara med Intergroup på välfärd och bevarande av djur, som tillhandahåller en tvärpolitisk plattform för parlamentsledamöter att diskutera och utbyta åsikter om djurskyddsfrågor och för att initiera och främja relaterade initiativ i Europaparlamentet. 

Smakämnen Rösta på djur kampanjsidan är översatt till alla officiella EU-språk, och medborgarna uppmanas att skicka ett meddelande till sina representanter och be dem skriva under löftet. 

"Ledamöterna kan fungera som katalysatorer för att driva på för bättre djurskyddslagstiftning. Vote for Animals-löftet är vårt åtagande att göra vårt yttersta för att se till att Europeiska kommissionen kommer med ambitiös lagstiftning om viktiga frågor som kräver mycket uppmärksamhet. Om jag får förtroende från allmänheten lovar jag att fortsätta att placera dessa frågor i kärnan i mitt arbete, och representera medborgarnas krav att göra mer i denna aspekt. Jag uppmuntrar andra kandidater till parlamentsledamöter att ta sitt löfte", kommenterade Niels Fuglsang, MEP (S&D, DK).

Annons

"Med så många EU-medborgare som efterfrågar mer åtgärder för djurens välbefinnande, måste Europaparlamentet vara representativt för dessa intressen, för att driva fram välbehövliga framsteg. Denna kampanj ger både medborgare och parlamentsledamöter möjlighet att forma en institution som håller djur i kärnan i deras arbete", Kommenterade Reineke Hameleers, VD, Eurogroup for Animals.
Rösta på djurens kandidatsida
Rösta på sidan för djurmedborgare

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend