Anslut dig till vårt nätverk!

konferenser

EU-gröna fördömer EPP-representanter "vid högerextrema konferens"

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.


De europeiska grönas ledande kandidater Terry Reintke och Bas Eickhout har uttryckt sin djupa oro över deltagandet av företrädare för Ursula von der Leyens European People's Party (EPP) vid vad de gröna kallar "en högerextrema konferens", Conservative Political Action Konferens (CPAC) i Ungern.

Minst fyra talare från European People's Party (EPP), sju från European Conservatives and Reformists (ECR), inklusive dess vice ordförande, och fyra från högerextrema Identity and Democracy (ID) är planerade att tala vid detta evenemang.

De delar scen med Eduardo Bolsonaro, son till Brasiliens tidigare autokratiske president Jair Bolsonaro, en tidigare kommunikationsdirektör för Donald Trump, och Spaniens högerextrema Vox-ledare Santiago Abascal, som är under utredning efter att ha gjort hotfulla kommentarer om Spaniens premiärminister Sánchez.

Händelsen äger rum mot bakgrund av två förundersökningar, om möjliga betalningar från Ryssland och Kina, som i går inleddes av Dresdens åklagarmyndighet. De är inne på den tyske parlamentsledamoten Maximilian Krah, som är huvudkandidat för Alternativ für Deutschland (en del av ID-gruppen i EU-parlamentet).

Terry Reintke sa, "ett mönster uppstår där politiker som undergräver demokratierna över hela världen, möts och arbetar tillsammans, mot en bakgrund av ryskt och kinesiskt inflytande. Om någon fortfarande tvivlade på hur sammanflätade medlemmar av ECR och ID-partierna är med autokrater, fascister och konspirationsteoretiker, de behöver bara titta på högtalarlista på denna konferens för att se att de samarbetar”. 

Bas Eickhout tillade att idag, "Italien firar årsdagen av befrielsen från nazistisk ockupation och fascism. Portugal firar slutet på diktaturen för 50 år sedan. Vi lovar de medborgare som kommer att rösta i EU-valet om sex veckor att de gröna har modet att stå upp mot extremhögern. Vi kommer att kämpa för demokrati och rättsstatsprincipen i hela Europa”.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend