Anslut dig till vårt nätverk!

Miljö

SIBUR planerar att återvinna upp till 100,000 XNUMX ton plastavfall per år

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Den här månaden kommer tjänstemän från FN:s medlemsländer att samlas i Ottawa för att diskutera framstegen i utarbetandet av ett juridiskt bindande globalt fördrag för att bekämpa plastföroreningar, som förväntas vara slutfört i slutet av 2024.

Det finns inga planer på att helt förbjuda plast. Det är en oumbärlig råvara för förpackningsproduktion av många skäl, såsom dess kostnad, hållbarhet, barriäregenskaper, lättvikt etc. Poängen är att förbättra återvinningen av plastavfall, att återvinna mer av det och att förhindra att det förorenar miljön och världshaven. Att öka användningen av återvunnen plast i produktionen av nya varor kräver FoU- och investeringsmekanismer.

Ryssland är fortfarande en viktig deltagare i diskussioner om globala miljöfrågor. Man har antagit ett nationellt projekt kallat Circular Economy, som går ut på att sortera 100 % av det fasta hushållsavfallet till 2030 och använda 50 % av sekundära råvaror, inklusive återvunnet plastavfall, i produktionen av nya varor.

SIBUR, Rysslands största tillverkare av polymerer och gummin, var ett av de första företagen i landet som använde plastförpackningsavfall i produktionsprocessen. Som ett socialt och miljömässigt ansvarsfullt företag investerar SIBUR i projekt som samlar in och återvinner plastavfall över hela Ryssland. SIBURs strategi för hållbar utveckling kräver återvinning av upp till 100,000 2025 ton plastavfall per år genom interna projekt och partnerskap. Denna siffra kan uppnås XNUMX.

Under sitt varumärke Vivilen producerar företaget en hel familj av polymerer som innehåller återvunnen plast för olika applikationer – livsmedelsgodkänd (rPET), icke-livsmedelsgodkänd (rPO) och heminredning (rPS). Miljöansvariga ryska företag köper plastflaskor och plastmöbler tillverkade av SIBURs miljövänliga polymerer med återvunnet plastinnehåll.

Bara produktionen av Vivilen rPET-granulat gör det möjligt att återvinna upp till 1.7 miljarder plastflaskor årligen, med cirka 55,000 XNUMX ton avfall i produktionen. SIBUR återvinner även lågdensitetspolyetenkapslar, schampoflaskor, polystyrenlock för kaffekoppar och andra polymerprodukter.

För att främja ansvarsfull konsumtion och separat insamling av plastavfall genomför SIBUR projekt med partners. Till exempel samlar man in använda plastflaskor vid sportevenemang – såväl maraton som fotbolls- och basketmatcher. Återvunna plastflaskor användes för att skapa Jögel Ecoball 2.0, som blev den officiella bollen i VTB United League – den premiärliga basketligan för Ryssland och några grannländer – den här säsongen och fick den högsta certifieringen från det internationella basketförbundet.

Annons

SIBUR strävar efter att öka antalet plaståtervinningsprojekt man är involverad i och att förbättra sin teknik. Utvecklingen av innovativ kemisk återvinningsteknik i Ryssland har potential att göra återvinningscykeln för konsumentavfall praktiskt taget oändlig. År 2024 planerar SIBUR att fatta investeringsbeslut om uppförande av en termolysanläggning för kemikalieåtervinning. Denna metod gör det möjligt att helt bryta ner plastavfall och omvandla det till kolväteråvaror som kan återanvändas för att producera polymermaterial, inklusive för livsmedelstillämpningar.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend