Paul Nicholls bjuder på rekordmatchande Gold Cup-triumf

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Den brittiske mästartränaren Paul Nicholls går in i årets Cheltenham Festival och bjuder på att vinna veckans största lopp - Cheltenham Gold Cup - för en rekordmatch för femte gången.

Nicholls anses vara en av de mest framgångsrika National Hunt hästkapplöpningstränare i historien. Han vann Blue Riband-tävlingen 1999, 2007, 2008 och 2009. Om Bravemansgame vinner i år kommer han att matcha rekordet från Pat Taaffe.

Förra årets tvåa tar sig an Galopin Des Champs igen

Bravemansgame är 16/1 i satsa på Cheltenham Festival för Gold Cup. Den nio år gamla hästen slutade precis bakom Galopin Des Champs i 2023 års förnyelse av loppet - ett utmärkt lopp från den tidigare King George VI Chase-vinnaren.

Titelförsvararen är en av de ledande Cheltenham tipsar i år, så Bravemansgame kommer att behöva en stor prestation för att vända formen med den irländska hästen i dag fyra-tävlingen. Willie Mullins löpare kommer in i loppet efter en seger i Irish Gold Cup bara veckor tidigare.

Nicholls vet allt om att förbereda en häst för Gold Cup. Han har sprungit Bravemansgame tre gånger den här säsongen, med hans senaste framträdande på King George VI Chase där han var tvåa bakom Hewick. Ditcheat-tränaren har gett honom lite ledigt sedan dess för att säkerställa att han är så fräsch som möjligt för sitt uppdrag på Cheltenham Festival.

Henderson släpar efter Nicholls i tränarmästerskapen

Tävlingen för 2023/24 Tränarmästerskapen visar sig vara nära den här säsongen med Nicholls, Dan Skelton och Nicky Henderson all in med en utmärkt chans att sluta i toppen av ställningen i slutet av kampanjen.

Henderson ligger på tredje plats när han går in i Cheltenham-festivalen, och segern i långloppet kommer att hjälpa honom att minska gapet till sina rivaler. Den tidigare mästartränaren kommer att sadla Shishkin i sitt första försök i dag fyra-tävlingen.

Shishkin vann i Grade Two Denman Chase på sitt sista åk innan hans Cheltenham Gold Cup-framträdande. Den tidigare vinnaren av Arkle Challenge Trophy slutade tvåa i Ryanair Chase vid mötet för 12 månader sedan.

Stark utmaning från Irland

Vilket lopp! 👏 En spännande förnyelse av Grad 1 John Durkan Memorial Punchestown Chase när Fastorslow bekräftar formen med Galopin Des Champs, där sjuåringen gjorde knappa poäng från Appreciate It under ledning av JJ Slevin för tränaren Martin Brassil 🏆 pic.twitter.com/ zOrSilqtDS — Punchestown (@punchestownrace) 1728785772310933580 november 5

Mullins är inte den enda tränaren från Irland som har en löpare i årets Cheltenham Gold Cup. Fastorslow kommer att representera Martin Brasil. Den irländska hästen har haft utmärkta 12 månader, eftersom han vann i Punchestown Gold Cup och John Durkan Chase 2023.

Fastorslow var tvåa i 2024 års Irish Gold Cup på Dublin Racing Festival förra månaden. Han kom hem drygt fyra längder bakom Galopin Des Champs i den prestigefyllda tävlingen på Irland.

Gerri Colombe är en annan ledande utmanare från Irland som har sin första smak av Cheltenham Gold Cup i år. Han hade en utmärkt nybörjarkampanj förra säsongen, men han fick nöja sig med tvåan i Brown Advisory Novices' Chase. Hans kontakter kommer att hoppas att de hamnar i vinnarnas hölje den här gången på mötet.

Cheltenham Gold Cup 2024 äger rum fredagen den 15 mars klockan 15:30 (GMT).