Anslut dig till vårt nätverk!

Europeiska kommissionen

Kommissionen tillkännager de vinnande projekten i Spanien, Österrike, Bulgarien och Portugal av 2023 års #BeActive Awards som stödjer initiativ för en hälsosam och aktiv livsstil

DELA MED SIG:

publicerade

on

Kommissionären för innovation, forskning, kultur, utbildning och ungdomsfrågor Iliana Ivanova har officiellt tillkännagett detta vinnare av den nionde upplagan av #BeActive Awards hedrar projekt och individer som ägnar sig åt att främja sport och fysisk aktivitet i hela Europa.

Totalt, 12 finalister tävlade om det stora priset i fyra kategorier: utbildning, arbetsplats, lokal hjälte och över generationer. De vinnare av #BeActive Education Award is Patronat Municipal de Serveis d'Atenció a les Persones de Martorell (Spanien) för sitt projekt som tar itu med ojämlikheter i utbildningssystemet och främjar utbildningsframgång, jämlikhet och social sammanhållning. Med ett projekt dedikerat till att stödja en aktiv livsstil och balans mellan liv och arbete och skapa möjligheter för sina anställda, Eversports (Österrike) vann #BeActive Workplace Award. Den 2023 #BeActive Lokal hjälte Pristagaren är Kalin Vasilev (Bulgarien), som har lyckats inspirera och leda tusentals bulgarer mot en hälsosammare och mer aktiv livsstil med ett projekt som är 100 % frivilligt och samhällsbaserat. Vinnaren av #BeActive Across Generations Award is Município de Vila Nova de Cerveira (Portugal) för sitt projekt som uppmuntrar och motiverar medborgare, särskilt det äldre samhället, att anta en hälsosam livsstil.

Kommissarie Ivanova sade: "Idrott och fysisk aktivitet är avgörande för fysiskt och psykiskt välbefinnande, och de främjar värden som enhet, respekt och inkludering i våra samhällen. Jag applåderar alla projekt, både vinnare och finalister, för deras utmärkta arbete och entusiasm de visar dagligen för att uppmuntra en hälsosam, aktiv och inkluderande livsstil för våra medborgare. Deras engagemang är verkligen beundransvärt, och jag hoppas att det kommer att inspirera till många fler enastående initiativ."

De fyra vinnarna fick 10,000 2,500 € och varje finalist fick XNUMX XNUMX €, vilket gjorde det möjligt för dem att stödja, förnya och utveckla åtgärder som genomförs inom ramen för deras idrottsbaserade projekt. De #BeActive Awards skapades som en central del av det årliga Europas sportvecka.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend