Anslut dig till vårt nätverk!

Allmänt

Hur man skapar attraktiva material med hjälp av grafer

DELA MED SIG:

publicerade

on

Många av er kanske har upplevt svårigheten att skapa grafer för dina dokument, börja med att sätta ihop dem i en tabell medan du använder PowerPoint, Excel eller annan programvara. I det här numret kommer vi att introducera ett enkelt sätt att skapa en mängd olika grafer.

Låt oss välja den bästa grafen.

När det gäller att skapa grafer kommer den mest lämpliga grafen att bero på hur du vill presentera data. Genom att skickligt använda olika typer av grafer efter vad du vill uttrycka, som att jämföra stora och små kvantiteter, jämföra övergripande förhållanden eller fokusera på förändringar i numeriska värden, kan du skapa ett dokument som är lätt att förstå på ett ögonkast. Ett användbart verktyg för att skapa en mängd olika grafer är gratis grafverktyg tillhandahålls av whiteboardverktyg online som Miro. Från grundläggande grafer som stapel- och cirkeldiagram finns det även diagram som Euler-diagram, Venn-diagram och pyramiddiagram som kan vara användbara när du sammanfattar vyer. Du kan enkelt skapa lättlästa grafer genom att helt enkelt välja en av dessa mallar och infoga numeriska värden eller text.

Använd lämpliga färger och märkning för grafer!

När formen på grafen är klar bör du använda ett lämpligt färgschema och märka objekten. Om du till exempel analyserar databiprodukt i ett dokument, kommer färgerna för varje produkt, som röd för produkt A och blå för produkt B, att göra det intuitivt tydligt att den röda färgen hänvisar till information om produkt A genomgående hela dokumentet, även när man tittar på olika grafer. Att uppmärksamma detaljer som dessa och avsluta dokumentet kommer att leda till ett lättförståeligt och attraktivt dokument.

Låt oss verbalisera våra överväganden baserat på bevisen från graferna.

Den största fördelen med grafer är att de förmedlar numerisk information på ett lättförståeligt visuellt sätt. De hjälper oss att känna igen skillnader mellan stora och små, numeriska värden och förhållanden som bilder. Därför är det lätt att falla i fällan att prata om vad man kan se när man tittar på en graf i en presentation eller på ett dokument. Till exempel skulle information som "Produkt A säljer mer än produkt B" förmodligen vara uppenbar om den representerades av ett stapeldiagram. Det som är viktigt som data är "övervägande"-delen, såsom bakgrunden som kan utläsas från detta resultat och prognosen som kan antas härnäst. Denna diskussion är inte något som bara kan förstås utifrån grafen utan är ett svar som kan härledas från en kombination av olika numeriska data, undersökningar, sociala förhållanden och så vidare. Det är denna hänsyn som bör förmedlas i datan, och det är denna hänsyn som har värde.

Vilka är fördelarna med dokument med grafer?

Efter att ha berättat tidigare att det är den grafbaserade diskussionen som är av värde, kanske du tänker att du inte längre behöver grafen. Införandet av grafer har dock olika effekter. I grund och botten förväntas förslag och andra dokument ses av olika personer inom kundens företag efter att förslaget lämnats. Framför allt kan förslaget behöva gå till högsta ledningen för godkännande. I sådana fall, om förslaget endast innehåller överväganden utan numeriska data, kommer uppdragsgivaren inte att kunna se hur övervägandena har tagits fram, och förslagets trovärdighet försämras. Det finns också risk att hela projektet avvisas på grund av en liten diskrepans i diskussionen. Å andra sidan, om data är baserade på numeriska data och grafiska, är logiken tydlig, och även om hänsynsriktningen inte stämmer överens, är de numeriska värdena övertygande, och klientens empatinivå kan utforskas. På så sätt ökar material med grafer, och det faktum att dessa grafer är lätta att förstå, materialens effektivitet kraftigt.

Varför inte lägga mindre tid på att göra grafer och använda mallarna till din fördel för att skapa attraktiva dokument?

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.
Annons

Trend