Anslut dig till vårt nätverk!

Digitala ekonomin

EU planerar att investera 9.2 miljarder euro i viktiga #DigitalTechnologies

DELA MED SIG:

publicerade

on

EU kommer att investera miljarder i högpresterande datoranvändning, artificiell intelligens, cybersäkerhet och digitala färdigheter efter att parlamentsledamöterna godkänt finansiering för dessa projekt för 2021-27.

Tänker Cyborg

Programmet för det digitala Europa är ett nytt finansieringsprogram på 9.2 miljarder euro vars mål är att se till att alla européer har den kompetens och den infrastruktur som behövs för att möta en rad digitala utmaningar.

Det är en del av en strategi för att vidareutveckla den digitala inre marknaden, som kan bidra till att skapa fyra miljoner jobb och stärka EU:s ekonomi med 415 miljarder euro varje år samtidigt som EU:s internationella konkurrenskraft ökar.

"Under för många år har Europas tekniksektor legat efter tredjeländer som USA och Kina. Vi behöver ett sammanhängande unionsomfattande tillvägagångssätt och en ambitiös investering för att säkra en lösning på den kroniska oöverensstämmelsen mellan den växande efterfrågan på den senaste tekniken och det tillgängliga utbudet i Europa, säger den österrikiska ALDE-medlemmen. angelika Mlinar, en av de parlamentsledamöter som ansvarar för att styra planerna genom parlamentet.

En del av budgeten skulle avsättas för att uppmuntra små och medelstora företag och offentliga förvaltningar att använda tekniken oftare och bättre, medan andra delar kommer att täcka strategiskt viktiga områden som t.ex. superdatorer, artificiell intelligens och Cybersäkerhet.

"Vi kan räkna med europeisk excellens när det gäller forskning och innovation, men våra företag, särskilt små och medelstora företag, hade fortfarande svårt att få tillgång till och dra nytta av nya lösningar", säger Milnar. "Det här programmet har utformats avgörande för att hantera den låga användningen av befintlig testteknik. Vi är på väg att leverera en av de mest lovande och nödvändiga fonderna för Europas framtid.”

EU-finansiering för viktiga digitala tekniker:
  • 2.7 miljarder euro för superdatorer
  • 2.5 miljarder euro för artificiell intelligens
  • 2 miljarder euro för cybersäkerhet
  • 700 miljoner euro för digital kompetens
  • 1.3 miljarder euro för att säkerställa en bred användning av digital teknik

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend