Anslut dig till vårt nätverk!

Brexit

Deal, no deal or delay – what May’s successor will do about #Brexit

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vilka är kandidaterna som tävlar om Storbritanniens premiärminister Theresa Mays jobb och vad har de sagt om Brexit, be Kylie MacLellan och William James?

May har meddelat att hon slutar, vilket utlöser en tävling som kommer att föra en ny ledare till makten, där de flesta av föregångarna förväntas driva på för en renare brytning med Europeiska unionen.

Nedan är de 11 konservativa lagstiftare som har sagt att de kandiderar och vad de har sagt om Brexit. De är ordnade i den ordning som anges av oddschecker, en webbplats som sammanställer bookmakers odds.

BORIS JOHNSON, 54

Bookmakers klara favorit var ansiktet utåt för den officiella kampanjen för att lämna EU. Londons tidigare borgmästare avgick som utrikesminister i juli förra året i protest mot Mays hantering av exitförhandlingarna.

Johnson sa i en kampanjvideo att Storbritannien skulle lämna EU den 31 oktober "deal or no deal". Han har också sagt att en andra folkomröstning om EU-medlemskap skulle vara en "mycket dålig idé" och splittrande.

I en tidningskolumn sa han: "Ingen förnuftig skulle uteslutande sikta på ett resultat utan avtal. Ingen ansvarig skulle ta no-deal från bordet."

"Om vi ​​är modiga och optimistiska kan vi göra ett bra fynd med våra vänner över kanalen, komma ut väl och i tid - senast den 31 oktober - och börja leverera på folkets alla förhoppningar och ambitioner."

Annons

Lokala medier rapporterade att han berättade för ett ledarskap att de konservativa inte skulle bli förlåtna om Storbritannien inte lämnade EU senast den 31 oktober och skulle stå inför "politisk utrotning".

Johnson utbildades vid Eton College och Oxford University.

MICHAEL GOVE, 51

Gove, en av de högst profilerade Brexit-kampanjerna under folkomröstningen 2016, förkastade Johnsons 2016 års ledarskapsbud genom att dra tillbaka sitt stöd i sista stund för att leda sig själv.

Gove sågs som en av de mest effektiva medlemmarna i Mays regering som miljöminister och stödde hennes Brexit-strategi.

Om Brexit: Gove sa att han trodde att han kunde ena partiet och leverera Brexit.

Gove skrev i tidningen Daily Mail att han skulle söka ett frihandelsavtal i Kanada-stil med EU, utesluta en andra folkomröstning och lovade att konservativa lagstiftare skulle vara involverade i att forma Storbritanniens förhandlingsposition.

"Vi måste lämna EU så snart vi kan. Jag vill att vi åker före den 31 oktober och det blir mitt mål. Jag kommer inte att ägna mig åt kan-sparkar eller vibrerande, sade han och tillade att han "alltid skulle välja Brexit framför ingen Brexit".

“If, finally, it comes to a decision between no deal and no Brexit, I will choose no deal – it’s a democratic imperative that we must leave the EU before the next general election or we risk letting (opposition Labour leader) Jeremy Corbyn into Downing Street. I’ve been involved in no deal planning. I recognise, of course, it would mean short-term turbulence, but we would get through it and ultimately prosper,” he said.

Men Gove sa att han inte skulle ge upp på framstegen och skynda sig in i en no-deal när en affär kunde nås "bara lite mer tid och ansträngning". Att göra det kan innebära att parlamentet tvingar Storbritannien till ett allmänt val, sade han.

Gove, som adopterades som barn, utbildades vid Oxford University.

ANDREA LEADSOM, 56

Leadsom, en pro-Brexit-kampanj, tog sig till de två sista i tävlingen 2016 för att ersätta Cameron. Hon drog sig tillbaka efter en motreaktion till en intervju där hon sa att att vara mamma gav henne en större del av landets framtid, som av kritiker ses som en orättvis attack mot May, som inte har några barn.

Leadsom slutade som ledare för underhuset förra månaden och sa att hon inte trodde att regeringens tillvägagångssätt skulle leverera resultatet av Brexit-folkomröstningen.

Om Brexit: Hon sa till Sunday Times att hon skulle lägga betydande ansträngningar på att uppmuntra EU att komma med en "uppgörelse som vi alla kan leva med" men sa också att Storbritannien måste lämna i slutet av oktober, med eller utan ett avtal.

Leadsom utbildades vid University of Warwick innan han tillbringade 25 år inom bank och finans.

JEREMY HUNT, 52

Hunt ersatte Johnson som utrikesminister i juli efter att ha suttit i sex år som hälsominister. Den rollen gjorde honom impopulär bland många väljare som arbetar i eller förlitar sig på den statliga, ekonomiskt ansträngda National Health Service.

Om Brexit: Hunt, som fortfarande är anhängare i folkomröstningen 2016, säger nu att även om han skulle föredra att lämna EU med ett avtal, tror han att ett utträde utan avtal är bättre än ingen brexit. Men i en artikel i Daily Telegraph blev han den högsta figuren som tävlade om att efterträda May för att avvisa ett hot om att lämna utan avtal i slutet av oktober, och sa att lagstiftare skulle blockera alla sådana drag.

"Varje premiärminister som lovade att lämna EU vid ett visst datum – utan tid att omförhandla och godkänna ett nytt avtal – skulle i själva verket förbinda sig till ett allmänt val i samma ögonblick som parlamentet försökte stoppa det. Och att försöka nå en överenskommelse genom ett allmänna val är inte en lösning; det är politiskt självmord”, skrev han.

“A different deal is, therefore, the only solution … That means negotiations that take us out of the customs union while generously respecting legitimate concerns about the Irish border.”

Han har dock inte helt uteslutit ett no-deal exit, och säger att han kan betrakta det som en sista utväg.

Hunt utbildades i Oxford. Han talar flytande japanska.

DOMINIC RAAB, 45

Raab slutade som Mays Brexit-minister förra året efter bara fem månader i jobbet, och sa att hennes utkast till exitavtal inte matchade de löften som det konservativa partiet gav i valet 2017.

Han hade haft juniorministerroller sedan han valdes 2010. Raab, ett svart bälte i karate, kampanjade för Brexit.

Om Brexit: Raab berättade för BBC att han planerar att söka ett "rättvisare avtal" med Bryssel, inklusive omförhandling av tull- och gränsplanerna för Nordirland. Han sa också att han inte skulle skjuta upp Brexit efter oktober och var beredd att lämna utan ett avtal.

Raab sa att han förväntade sig att om Storbritannien lämnade utan en överenskommelse, skulle det sannolikt få behålla cirka 25 miljarder pund av sin utbetalning på 39 miljarder pund, och regeringen skulle kunna använda de pengarna för att stödja företag genom Brexit.

Raab, son till en judisk flykting, utbildades vid Oxford University.

RORY STEWART, 46

En före detta diplomat som en gång gick 6,000 XNUMX miles genom Iran, Afghanistan, Pakistan, Indien och Nepal, Stewart befordrades nyligen till internationell utvecklingssekreterare.

Stewart valdes in i parlamentet för första gången 2010 och fick stöd för att stanna kvar i EU i folkomröstningen 2016. Han motsätter sig en "no deal"-exit och har varit en högljudd förespråkare för Mays avtal med Bryssel.

Om Brexit: Han sa till Sky News att han förespråkade en "pragmatisk, moderat Brexit".

Han sa att han inte skulle försöka ändra Mays utträdesavtal som har förkastats av parlamentet tre gånger och sa att alla som sa att de kunde göra det i oktober "bedrog sig själva eller vilseledde landet".

"Vi har förhandlat fram ett avtal med Europeiska unionen om utträdesavtalet. Det jag skulle göra i parlamentet och med det brittiska folket är att reda ut den politiska förklaringen och landa den så att vi kan komma ut och gå vidare.”

Stewart utbildades vid Eton College och Oxford University.

SAJID JAVID, 49

Javid, en före detta bankir och en förkämpe för fria marknader, har tjänstgjort i ett antal regeringsroller och har genomgående fått bra resultat i opinionsundersökningar av partimedlemmar. En andra generationens invandrare med pakistanskt arv, han har ett porträtt av den konservativa premiärministern Margaret Thatcher på sin kontorsvägg.

Om Brexit: Javid röstade "Remain" i folkomröstningen 2016 men ansågs tidigare som en euroskeptiker.

Javid vill omforma det befintliga brexitavtalet och få det genom parlamentet, men skulle vara beredd att lämna utan ett avtal om det visar sig omöjligt.

"Vi borde åka den 31 oktober. Och om vi inte kan få en överenskommelse bör vi, med stor beklagande, lämna utan en, efter att ha gjort allt vi kan för att minimera störningar", skrev han i Daily Mail.

Han vill påskynda inga avtalsförberedelser för att visa EU att Storbritannien menar allvar med att gå bort från samtalen.

Javid sa också att han var emot en andra folkomröstning: "Aldrig i det här landets historia har vi bett folk att gå till valurnorna en andra gång utan att implementera sin dom från den första."

Javid, son till en busschaufför, utbildades vid Exeter University.

MATT HANCOCK, 40

Hälsominister Hancock, en före detta ekonom vid Bank of England, stödde "Remain" 2016. Först invald i parlamentet 2010, har han haft flera ministerroller.

Om Brexit: Han sa till BBC Radio att det inte var ett alternativ att lämna utan ett avtal eftersom parlamentet inte skulle tillåta det. Han sa att han var öppen för att omförhandla Mays avtal med EU men skulle fokusera på att få ett brexitavtal genom parlamentet.

Skriva i Daily Mail, sade han att de konservativa behövde vinna tillbaka både pro-Brexit- och pro-remain-väljare som hade övergett det för andra partier. Han sa till Sky News att han planerade att omförhandla den framtida relationen med EU och skulle undersöka möjligheten att ändra utträdesavtalet.

"Vi måste lämna EU med ett avtal före den 31 oktober. Jag tror fortfarande att det går att leverera, säger han.

Hancock utbildades vid Oxford University.

ESTHER MCVEY, 51

Den brexitvänliga före detta TV-presentatören, som avgick som arbets- och pensionsminister i november i protest mot Mays utträdesavtal med EU, sa på söndagen att Storbritannien måste lämna den 31 oktober och "om det betyder utan avtal, då är det vad det betyder."

Om Brexit: Hon skrev i Daily Telegraph att ingen regering hon ledde någonsin skulle söka en förlängning efter den 31 oktober.

"Vi måste sluta slösa tid på konstgjorda debatter om att omförhandla backstops eller återuppliva felaktiga affärer. Det enda sättet att leverera folkomröstningsresultatet är att aktivt acceptera att lämna EU utan en överenskommelse”, sa hon.

McVey, som placerades i ett fosterhem kort efter att hon föddes men senare återvände till sina föräldrar, utbildades vid Queen Mary University of London.

MARK HARPER, 49

Harper, som valdes in i parlamentet 2005 efter att ha arbetat som revisor, har haft juniorministerposter och fungerat som regeringens övervakare i parlamentet under förre premiärministern David Cameron.

2014 avgick han som immigrationsminister efter att det visade sig att hans städare inte hade tillstånd att arbeta i Storbritannien.

Om Brexit: Harper stödde att stanna kvar i EU vid folkomröstningen 2016 men säger att han nu skulle rösta för att lämna. Han sa till Sky News att han skulle förlänga artikel 50 för att ge tid att säkra ett exitavtal.

"Jag skulle hellre vara realistisk med människor och säga att om du vill lämna med en affär, vill du ha ett seriöst försök att få en bra affär så kan det helt enkelt inte göras senast den 31 oktober."

"Jag vill lämna med en överenskommelse men jag tror att om vi inte kan få en överenskommelse som går igenom parlamentet måste vi lämna utan ett utträdeavtal, men jag tror att vi bara kommer att övertyga en majoritet i parlamentet om det om de tror att vi har gjorde ett seriöst verkligt försök."

Han utbildades vid Oxford University.

SAM GYIMAH, 42

Gyimah är den enda kandidaten som stöder ännu en Brexit-folkomröstning.

Gyimah, en före detta investeringsbankir och entreprenör, kom in i parlamentet efter valet 2010. Han befordrades till universitetsminister i januari 2018, men avgick 10 månader senare på grund av majs Brexit-avtal.

Han sa att han gick med i tävlingen för att "bredda loppet".

"Det finns ett brett utbud av kandidater men det finns en mycket snäv uppsättning synpunkter på brexit som diskuteras", sa han till Sky News.

"Parlamentet är låst, det vet vi alla", sa han. "Vi vill kunna föra landet samman så det är därför jag tror att ett sista ord om Brexit-avtalet är vägen att uppnå det.

"Jag kommer att vara den enda kandidaten i loppet som erbjuder detta alternativ som stöds av de allra flesta människor i allmänheten, för att ta oss framåt."

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend