Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Ursula von der Leyen har ett tydligt mandat till #RenewEurope

DELA MED SIG:

publicerade

on

Idag (17 juli) gav Renew Europe Group i Europaparlamentet sitt fulla stöd till valet av Ursula von der Leyen (avbildad) som ordförande för Europeiska kommissionen. Vi välkomnar resultatet som ger henne ett tydligt mandat att förnya Europa. Vårt beslut att stödja Von der Leyen var villkorat av en ambitiös agenda för rättsstatsprincipen, klimat, digitalisering och konvergens mellan öst och väst.

Efter omröstningen sa Renew Europe-presidenten Dacian Cioloș: "Jag vill gratulera Von der Leyen till hennes val. Det är en stor dag för Europa att ha en kvinna vald att leda Europeiska kommissionen. Vi är redo att arbeta med henne om de politiska prioriteringar Förnya Europa som förhandlats fram med henne.    

“As a group, Renew Europe will continue the dialogue in a constructive and transparent way in order to deliver on what we have promised to our voters: a Europe that works and is closer to its citizens.” 

Han fortsatte: "För första gången någonsin ägde en djupgående diskussion rum mellan den nominerade presidenten och de viktigaste politiska grupperna i parlamentet för att fastställa den politiska agendan för de kommande fem åren, inklusive konferensen om Europas framtid. Renew Europe kommer mycket noga att följa genomförandet av vår politiska agenda, i samarbete med president von der Leyen och Margrethe Vestager, för vilken vi lyckades säkra en stark position i kollegiet.”

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend