Anslut dig till vårt nätverk!

Datateknik

Analog Devices investerar 100 miljoner euro i Europas verksamhet med ADI Catalyst Launch

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Analog Devices, Inc. (Nasdaq: ADI), ett ledande globalt högpresterande halvledarföretag, meddelade idag att det kommer att investera 100 miljoner euro under de kommande tre åren i ADI Catalyst, en 100,000 250 kvadratfot specialbyggd anläggning för innovation och samarbete belägen på dess campus i Raheen Business Park i Limerick, Irland. Denna senaste expansionsfas kommer också att se skapandet av 2025 nya jobb på den irländska marknaden till XNUMX som en återspegling av ADI:s fortsatta engagemang för expansion i Europa.

ADI Catalyst är en toppmodern samarbetsaccelerator där ekosystem av kunder, affärspartners och leverantörer samarbetar med ADI för att snabbt utveckla branschledande lösningar. Att använda teknik i simulerade miljöer och verkliga slutapplikationer påskyndar utvecklingen och adoptionen av dessa innovativa lösningar. De nyskapade jobben på ADI Catalyst kommer främst att fokusera på utveckling av mjukvaruaktiverade lösningar och artificiell intelligens (AI) innovationer inom områden som Industri 4.0, hållbar energi, bilelektrifiering och nästa generations anslutningsmöjligheter.

Som ett exempel är ett av de aktuella Catalyst-projekten fokuserat på att stödja hälso- och sjukvårdens spännande migration från en massmarknadsstrategi till en av skräddarsydda behandlingar och terapier. ADI arbetar nära sina kunder och deras större ekosystem för att skapa flexibla, nästa generations modulära tillverkningssystem som möjliggör snabb omställning av produktionslinjer som behövs för personliga behandlingar som CAR T-cellsterapier och mänskliga implantat.

Kommenterar lanseringen, Vincent Roche, VD och koncernchef för Analog Devices sa, "ADI Catalyst är vår senaste investering i framtiden för innovation, inte bara i Irland eller Europa, utan globalt. Det ger den idealiska miljön för experter inom sina områden att ansluta, samarbeta, testa och testa ny teknik, affärsmodeller och ekosystem. Öppnandet av ADI Catalyst gör det möjligt för oss att dela idéer, förmågor och resurser med team i Europa och runt om i världen, för det större bästa."

Catalyst-projektet stöds av den irländska regeringen genom IDA Irland.

Kommenterar ADI:s senaste investering, En Taoiseach Micheál Martin TD sa: "ADI:s pågående engagemang för Irland, som vi sett under många decennier, ska firas idag när vi markerar ännu en viktig milstolpe. I en värld där tekniken fortsätter att genomsyra alla aspekter av våra liv, har fortsatta investeringar i dagens moderna digitala ekonomi aldrig varit viktigare. ADI Catalyst stärker ytterligare Limerick och Irlands position som både ett tillverkningsnav för halvledare och ett spetskompetens för innovation i Europa.”

Tánaiste och minister för näringslivshandel och sysselsättning Leo Varadkar sa, "Grattis till Analog Devices Inc.-teamet till denna senaste expansion, som kommer att skapa 250 nya jobb under de kommande tre åren i Limerick. Det är fantastiskt att se företaget gå från klarhet till klarhet. Dessa ytterligare 100 miljoner euro kommer att investeras i ny och framväxande teknik inom AI och maskininlärning, bilelektrifiering och nästa generations anslutningsmöjligheter, inklusive 5G-applikationer - riktigt spännande områden som kommer att skapa framtidens jobb. Tack till teamet på ADI för ert fortsatta engagemang för Irland och lycka till med nästa steg.”

Annons

Kommenterar även lanseringen av ADI Catalyst, VD för IDA Ireland Martin Shanahan sa, "En investering i den här omfattningen av ADI - en global ledare inom sitt område - är fantastiska nyheter för Mid-West-regionen. Sedan 1976 har ADI haft en närvaro här på Irland, där det sysselsätter mer än 1,300 XNUMX personer. Denna senaste investering i ADI Catalyst är inte bara ett bevis på företagets fortsatta fokus på att driva innovation, utan också dess långvariga engagemang för Irland och Europa mer allmänt. Genom att välja att expandera verksamheten här i Limerick har ADI lokaliserats i en region med ett starkt affärsekosystem, en stark meritlista av etablerade globala företag och talangfull och högutbildad arbetskraft. Jag vill försäkra ADI om IDA Irlands fortsatta stöd.”

Förutom ADI Catalyst, är Irland hemvist för ADI:s europeiska forsknings- och utvecklingscenter, som har ett etablerat rykte för att utveckla banbrytande teknologi och inkluderar tilldelning av mer än 1,000 1976 patent. ADI lanserade sitt europeiska tillverknings- och FoU-nav 2,200 i Limerick, Irland, som fortfarande är ADI:s europeiska huvudkontor idag. ADI har mer än 14 XNUMX anställda på XNUMX europeiska anläggningar.

Om analoga enheter

Analog Devices, Inc. (NASDAQ: ADI) verkar i centrum för den moderna digitala ekonomin och omvandlar verkliga fenomen till handlingskraftiga insikter med sin omfattande svit av högpresterande analoga och blandade signaler, energihantering, radiofrekvens (RF), och digital- och sensorteknik. ADI servar 125,000 75,000 kunder över hela världen med mer än XNUMX XNUMX produkter inom industri-, kommunikations-, fordons- och konsumentmarknaderna. ADI har sitt huvudkontor i Wilmington, MA. Besök hemsidan.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend