Anslut dig till vårt nätverk!

Kina

Kinas strängare #refinansieringspolitik för att avleda medel mot realekonomi 

DELA MED SIG:

publicerade

on

china1Kinas högsta värdepapperstillsynsmyndighet har ändrat reglerna för att slå ner på överdriven och frekvent finansiering och arbitrage genom privata placeringar av börsnoterade företag. Analytiker noterade att den nya policyn kommer att hjälpa till att avleda medel från finansiella investeringar till realekonomiska sektorer, skriver Li Ning.

Enligt de nya reglerna satte China Securities Regulatory Commission (CSRC) ett tak för det maximala antalet aktier som börsnoterade företag kan sälja genom privata placeringar till högst 20 % av deras totala kapital.

De ändrade reglerna krävde också att börsbolagen väntade minst 18 månader mellan finansieringsomgångarna, inklusive börsintroduktioner, ytterligare aktieemissioner, aktietilldelningar och riktade emissioner.

Dessutom ska noterade företag, exklusive finansiella företag, inte involvera långvariga och stora mängder finansiella tillgångar för handels- och investeringsändamål vid ansökan om refinansiering. Riktmärket för prissättning av icke-offentliga försäkringar begärdes att fastställas den första dagen som aktier emitteras.

Den nya policyn kom mitt i marknadens ökade oro över den explosiva tillväxten i refinansieringsskala de senaste åren. Förutom fler börsintroduktioner ökade finansieringstrycket som ett resultat.

Revideringarna syftar till att stävja den överdrivna och frekventa finansieringen från börsnoterade företag och begränsa refinansieringsfebern ur skala, frekvens, kvalifikationer och prissättning. Sådana förändringar kommer också att gynna andrahandsmarknaden.

Enligt Deng Ge, talesperson för CSRC, är motivet bakom vissa börsnoterade företags refinansiering orent och vissa av dem tenderar att finansiera överdrivet.

Annons

Han noterade vidare att vissa börsbolag har avvikit från sina huvudverksamheter men finansierat ofta, medan andra samlat in mycket mer pengar än de behöver genom att dra upp projekt, hajpa på koncept eller testa nya branscher.

Några av dem lade en stor del av de insamlade medlen på tomgång, eller ändrade ofta användningen eller placerade pengarna på finansmarknaden för investeringar såsom förmögenhetsförvaltningsprodukter, fortsatte han med anledningarna bakom ändringarna.

Data visade att efter att de börsnoterade företagen officiellt tilläts finansiera genom privata placeringar, uppgick de medel som samlats in av denna kanal till 6.11 biljoner yuan sedan 2006, vilket förvärrade marknaden för börsintroduktioner, som samlade in 2.2 biljoner yuan under perioden.

Under den givna perioden slutfördes totalt 3,359 1,808 privata placeringar, medan antalet börsintroduktioner var XNUMX XNUMX. Med större omfattning och frekvens än andra finansieringsprodukter har den riktade emissionen därmed blivit en viktig insamlingskanal för börsnoterade företag.

Även om tillvägagångssättet kan underblåsa företagens tillväxt på kort sikt, har det sin korta styrelse. På grund av dess färre krav och kortare varaktighet för godkännande, kan de inblandade företagen sträva efter en kortsiktig vinst genom att tävla om kapitalresurser, men ignorerar om de verkligen behöver dessa pengar.

Analytiker sa att den nya policyn kommer att hjälpa de börsnoterade företagen att bättre planera sin finansieringsefterfrågan på ett mer försiktigt sätt, göra rimliga finansieringsarrangemang baserat på deras verkliga behov, förhindra tomgånget kapital och slöseri med resurser orsakat av frekvent finansiering, förbättra resursallokeringseffektiviteten. av aktiemarknaden, föra in mer kapital till verkliga enheter och på så sätt stärka refinansieringens bidrag till ekonomisk strukturomvandling.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend