Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#Ryssland: Ledamöterna kräver att oppositionspolitikern Alexei Navalnyj friges

DELA MED SIG:

publicerade

on

Ledamöterna fördömer fängslandet av oppositionspolitikern Alexei Navalnyj och hundratals andra demonstranter den 26 mars 2017, under vad som ansågs vara de största protesterna i Ryssland sedan demonstrationerna mot Kreml 2011 och 2012. De uppmanar de ryska myndigheterna att släppa och släppa de "politiskt motiverade" anklagelserna mot alla fångar och för att upprätthålla de grundläggande yttrandefriheterna och fredlig sammankomst.

Mellan 33,000 93,000 och 80 XNUMX personer deltog i anti-korruptionsdemonstrationer som initierades av Alexei Navalnyjs organisation i över XNUMX städer. Parlamentet uttrycker sitt stöd för Navalnyjs initiativ för att bekämpa korruption och fördömer "ständiga ansträngningar att tysta" honom, samtidigt som det uppmanar kommissionen, Europeiska utrikestjänsten och medlemsländerna att vidta åtgärder mot alla försök till penningtvätt eller olagliga tillgångar inom EU och skicka ett " starkt gemensamt budskap” om de mänskliga rättigheternas roll i relationen mellan EU och Ryssland.

Ledamöterna uttrycker ytterligare tvivel om oberoendet och partiskheten hos de rättsliga institutionerna i Ryska federationen och uppmanar dem att utföra sina uppgifter utan politisk inblandning. De uppmanar de ryska myndigheterna att sätta stopp för trakasserierna, inklusive på rättslig nivå, av journalister, politiska motståndare och politiska och civila samhällsaktivister och att fullt ut respektera internationella skyldigheter om mänskliga rättigheter och rättsstatsprincipen.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend