Anslut dig till vårt nätverk!

Ekonomi

Kommissionen redo att hjälpa det översvämmade Sudan

DELA MED SIG:

publicerade

on

sudanEuropeiska kommissionen mobiliserar experter på humanitärt bistånd för att bedöma behoven hos människor som drabbats av svåra översvämningar i Sudan de senaste veckorna. Kommissionen är beredd att öka sitt humanitära bistånd till Sudans folk om det behövs.

“I have been following closely the news of the floods in Sudan and I want to express my sympathy and support for the people who have been affected by this disaster”, the EU Commissioner for Humanitarian Aid and Civil Protection Kristalina Georgieva declared today. “I have mobilised experts from the EU’s humanitarian aid service to urgently assess the needs on the ground as soon as access to the affected areas is possible,” the commissioner added.

“I am confident that the Government of Sudan will rapidly allow humanitarian organisations to access the affected areas. It is crucial that assessments can be carried out urgently to understand the level and type of assistance required. This will allow for the provision of much-needed relief assistance to the flood victims,” Georgieva said.

Sedan början av augusti har kraftiga regn och översvämningar drabbat uppskattningsvis 147,000 84,000 människor över hela Sudan, inklusive mer än XNUMX XNUMX människor i Khartoum, den värst drabbade staten. Det är omfattande skador på hus och infrastruktur.

The humanitarian assistance provided to Sudan by the European Commission currently stands at more than €76 million for 2012-2013. Most EU-funded humanitarian aid projects in Sudan involve supporting emergency preparedness and response, such as training personnel and establishing contingency stocks in order to respond to disasters such as floods. Through these projects, assistance can already be channelled to flood-affected populations. EU humanitarian experts based in Khartoum have been mobilized to do urgent needs assessments as soon as access to the affected areas becomes possible, and to liaise with the EU’s humanitarian partners for the provision of relief assistance to those in need, in full coordination with the Government of Sudan.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend