Anslut dig till vårt nätverk!

Elektricitet till sammankoppling

Kommissionär Simson deltar i det första forumet för elnät på hög nivå

DELA MED SIG:

publicerade

on

Idag (7 september) kom energikommissionär Kadri Simson (avbildad) kommer att delta i första forumet för elnät på hög nivå värd av European Network of Transmission System Operators for Electricity (ENTSO-E) under beskydd av Europeiska kommissionen. 

Forumet syftar till att påskynda utvecklingen av elnät i hela EU, genom att sammanföra branschledare på hög nivå, beslutsfattare och innovatörer. För att uppfylla vårt REPowerEU-plan för att stoppa vår import av ryska fossila bränslen, och den nyligen överenskomna ambitionen att nå en andel på 45 % förnybar energi till 2030, behöver vi uppgraderade nät och stärkt energiinfrastruktur. Detta är nyckeln till att leverera European Green Deal. Evenemanget kommer att samla mer än 200 deltagare inklusive det spanska ordförandeskapet i Europeiska unionens råd, medlemsländer, industriintressenter, byrån för samarbete mellan energireglerare (ACER) och Internationella energibyrån (IEA). 

Öppnings- och avslutningssessionerna, inklusive kommissionärens kommentarer och huvudtal, kommer att livestreamas på evenemangets webbsida

Inför forumet på hög nivå sa kommissionsledamot Simson: "Det europeiska elnätet är ett av de största i världen och en nyckelfaktor för Europas omställning av ren energi. Europa kommer bara att säkerställa sin energisäkerhet och uppfylla sina klimatambitioner om vår kraftinfrastruktur expanderar och utvecklas för att vara lämpad för ett koldioxidfritt energisystem. Men europeiska nätverk står för närvarande inför ett antal utmaningar relaterade till tillstånd, trängsel på nätet och tillgång till finansiering. Future of Grids Forum är en lämplig möjlighet för ledande industrier och intressenter att göra sina röster hörda och ingå i den pågående politiska diskussionen på EU-nivå."

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.
Annons

Trend