Anslut dig till vårt nätverk!

Kina

Storbritannien varnar #Kina för allvarliga konsekvenser om Hongkongs rättigheter inte respekteras

DELA MED SIG:

publicerade

on

Storbritannien varnade Kina på tisdagen (2 juli) för att det skulle få allvarliga konsekvenser om den kinesisk-brittiska deklarationen om Hongkong inte efterlevdes, och sade att Storbritannien stod bakom folket i den tidigare brittiska kolonin, skriver Alistair Smout.

Kina har fördömt våldsamma demonstrationer i Hongkong som en "oförtäckt utmaning" mot formeln "ett land, två system" enligt vilken staden styrs, vilket tillåter friheter som inte åtnjuts i Kina, inklusive frihet att protestera.

"Storbritannien undertecknade ett internationellt bindande juridiskt avtal 1984 som befäster "ett land, två system regeln", stadgar de grundläggande friheterna för folket i Hongkong och vi står fyra kvadrat bakom det avtalet, fyra kvadrat bakom folket i Hongkong, säger den brittiske utrikesministern Jeremy Hunt.

"Det kommer att få allvarliga konsekvenser om det internationellt bindande juridiska avtalet inte skulle respekteras", sa han till BBC TV.

Demonstranter, arga över föreslagen lagstiftning som tillåter utlämning till Kina, slog sig in i Hongkongs lagstiftande församling på måndagen, där polisen använde tårgas för att skingra dem.

Hunt uppmanade myndigheterna i Hongkong att allt förtryck skulle förvärra människors oro.

"Vi i Storbritannien fördömer våld från alla håll, och många människor som starkt stöder de prodemokratiska demonstranterna i Hongkong kommer att ha blivit djupt bestörta över scenerna de såg på TV i går kväll", sa Hunt.

Annons

"Men vi uppmanar myndigheterna att inte använda det som hände som en förevändning för förtryck, utan snarare att förstå grundorsakerna till vad som hände, vilket är en djupt rotad oro hos människor i Hongkong att deras grundläggande friheter är under attack."

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend