Anslut dig till vårt nätverk!

EU: s civilskyddsmekanism

EU:s civilskyddsmekanism lanserar förberedelser för eventuella extrema väderhändelser för 2024 inför klimatförändringarna

DELA MED SIG:

publicerade

on

Den 30 november kommissionsledamot Janez Lenarčič för krishantering (avbildad) träffade den italienska civilskydds- och sjöpolitiksministern Nello Musumeci, för öppningssessionen av den europeiska civilskyddsmekanismens "lärdomar"-möte om skogsbränder och översvämningar.

Mötet involverar 54 representanter från 30 europeiska länder som ingår i EU:s civilskyddsmekanism. Tillsammans kommer de att identifiera och dela lärdomar och god praxis från mekanismens utplaceringar, inte bara i Europa utan också i Bolivia, Kanada, Chile eller Tunisien 2023. Till skillnad från tidigare år kommer dagens möte att gå bortom skogsbränder och kommer också att fokusera på översvämningar, efter detta sommarens extrema väderhändelser.

Resultatet av diskussionerna kommer att användas för att ytterligare förbättra EU:s svar, samt att införliva relevanta resultat i utbildningar. Även om klimatförändringarna är svåra att vända, måste vi vara bättre förberedda på att ta itu med dess konsekvenser och minimera effekterna.

Under sitt besök i Italien, herr kommissionär Lenarčic träffar också den italienska utrikesministern Antonio Tajani och den heliga stolens sekreterare för förbindelser med stater, ärkebiskop Paul Richard Gallagher.

Mer information finns tillgänglig online i pressmeddelande.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend