Anslut dig till vårt nätverk!

UAE

Tyvärr erkänner inte Europeiska unionen de förändringar som hände i Mellanöstern

DELA MED SIG:

publicerade

on

Efter att vi hade gjort Abraham-avtalet hade jag ett möte med en EU-tjänsteman. Han sa till mig: 'Varför berättade du inte för oss att du förhandlade med israelerna om Abrahamsavtalet?' Jag var väldigt öppen med honom och jag sa till honom: För att vi tror att du är en del av problemet och att du inte är en del av lösningen - skriver Dr Ali Rashid Al Nuaimi, ordförande för Förenade Arabemiratens federala nationella råds utskott för försvar, inrikes och utrikesfrågor

''Istället för att uppmuntra palestinierna att komma till förhandlingsbordet, hanterar européerna palestinierna på det sätt som de gjort under de senaste 70 åren. Mitt råd till européerna: EU är den största finansieringsinstitutionen för palestinierna. De borde säga: titta, vi kommer att finansiera dig, vi hjälper dig men du ska komma till förhandlingsbordet. Du måste sluta främja hat och hets mot judar. Du måste ändra dina läroplaner, du måste ändra din berättelse, din politik för att öppna vägen och förbereda det palestinska folket för fred.''


"Tyvärr hanterar Europeiska unionen fortfarande Mellanösternregionen på samma sätt som de har handlat under de senaste fyrtio eller femtio åren," beklagade en hög tjänsteman i Förenade Arabemiraten, mer än ett och ett halvt år efter att undertecknandet av Abrahamsavtalet som normaliserade relationerna mellan flera arabländer och Israel.

I en intervju med European Jewish Press (EJP) och Europe Israel Press Association (EIPA) i Abu Dhabi sa Dr. Ali Rashid Al Nuaimi, ordförande för UAE:s federala nationella råds försvars-, inrikes- och utrikeskommitté, att européerna "don erkänner inte förändringarna som hände i regionen. De förstår inte riktigt regionen, vilken typ av region de har att göra med nu.”

''Regionen har förändrats. Jag ger dig ett exempel. Förenade Arabemiraten undertecknade Abraham-avtalet med Israel. För 30 år sedan skulle du ha sett gatudemonstrationer och många arabiska huvudstäder mot dessa överenskommelser. Nu när vi gjorde det såg vi bara ett fåtal hundra av de anhängare till Hamas och Muslimska brödraskapet som kallade till demonstrationer. Majoriteten av araberna, särskilt i Förenade Arabemiraten, accepterade avtalet och stödde dem. De såg att det finns ett ljus i slutet av tunneln. För att de tror på ett UAE inom en arabvärld, av mångfald, samexistens och utveckling.''

''Du vet efter att vi gjorde Abraham-avtalet'', hade jag ett möte med en EU-tjänsteman. Han sa till mig: 'Varför berättade du inte för oss att du förhandlade med israelerna om Abrahamsavtalet?' Jag var väldigt öppen med honom och jag sa till honom: För att vi tror att du är en del av problemet och att du inte är en del av lösningen.''

Emirati-tjänstemannen betonade att EU fortfarande närmar sig konflikten med samma berättelse.

Annons

Han tillade, ''Vad vi faktiskt behöver nu är att bana väg för fred och att uppmuntra palestinierna att komma till förhandlingsbordet.''

''Istället för att göra detta, hanterar européerna palestinierna på det sätt som de gjort under de senaste 70 åren. Mitt råd till européerna: EU är den största finansieringsinstitutionen för palestinierna. De borde säga: se, vi kommer att finansiera dig, vi hjälper dig men du ska komma till förhandlingsbordet. Du måste sluta främja hat och hets mot judar. Du måste ändra dina läroplaner, du måste ändra din berättelse, din politik för att öppna vägen och förbereda det palestinska folket för fred.''

Han fortsatte, ''Fred är inte ett papper som du kommer att underteckna. Detta är något du behöver för att förbereda den nya generationen och arbeta för det. Detta är precis vad vi gjorde i Förenade Arabemiraten eftersom vi under de senaste 30 åren i vårt utbildningssystem, i våra religiösa berättelser, främjat samexistens, acceptans av andra, respekt, tolerans... Detta händer inte i de palestinska skolorna, i flyktingarna läger, på Västbanken, Gaza, Jordanien eller Libanon eller Syrien... Nej, det är fortfarande en hatberättelse, hets och det är här EU faktiskt kan och bör spela en roll.''

''Om EU inte gör det kommer vi ingenstans i frågan om att få palestinierna till förhandlingsbordet. Vi måste ta med dem. De måste förhandla för sina rättigheter. Vi kan inte förhandla på deras vägnar, avslutade han.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend