Anslut dig till vårt nätverk!

Kanada

#CETA: Liberal framgång Justin Trudeau och Cecilia Malmström

DELA MED SIG:

publicerade

on

Cecilia Malmström, ledamot av Europeiska kommissionen med ansvar för inrikes frågor, och Bernard Cazeneuve, Frankrikes minister för inrikes presskonferens

ALDE välkomnar att de sista detaljerna har utarbetats i handelsavtalet mellan Kanada och EU, det omfattande ekonomiska och handelsavtalet (CETA). Texten har genomgått en juridisk kontroll i mer än ett år och nu kan ratificeringsförfarandet äntligen börja.

ALDE-ledare Guy Verhofstadt kommenterade det:
“I warmly congratulate liberal Commissioner Cecilia Malmström and the Canadian liberal Prime Minister Justin Trudeau for successfully completing the legal review of CETA. Now it is up to the legislative bodies to swiftly examine the final text and to deliver on its ratification. My group is committed to do its constructive part. It is particularly encouraging that both sides found a way to upgrade the investment chapter. It is critical CETA paves the way to a more fair and transparent dispute settlement system, with a permanent institutionalised tribunal as the Parliament and my Group have requested.”

MEP Marietje Schaake, ALDE-koordinator i INTA, tillade:
”Det här handelsavtalet ser till att tullar försvinner och förfaranden blir mer transparenta och förutsägbara. En väsentlig fördel för Europa är att europeiska företag får mer tillgång till offentlig upphandling i Kanada, vilket inte är fallet för närvarande. Kanadas ekonomi är större än Rysslands och är en viktig marknad för europeiska företag. Tillsammans med Kanada kan vi arbeta tillsammans för att stärka det internationella regelbaserade handelssystemet och sätta höga globala standarder.”

Nu när den slutliga texten för CETA ligger på bordet måste avtalet ratificeras av EU:s medlemsländer, Europaparlamentet och det kanadensiska parlamentet innan det kan träda i kraft.

 

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend