Anslut dig till vårt nätverk!

Företag

EU "bra för företagen men behöver mer flexibilitet för framtiden", säger FSB

DELA MED SIG:

publicerade

on

FSB-LOGO-W-STRAP_RGBFederation of Small Businesses (FSB) levererade budskapet att EU är bra för företagen, men behöver mer flexibilitet i framtiden i Europaparlamentet idag (13 februari). Vid lanseringen av sitt europeiska valmanifest kommer FSB att belysa hur brittiska företag har dragit nytta av upphävandet av handelshinder och fri rörlighet för varor och tjänster som härrör från skapandet av den inre marknaden. FSB anser dock att EU behöver reformeras för att brittiska företag ska kunna konkurrera på en global marknad.

FSB kommer att stå i centrum för debatten för att säkerställa att EU:s beslutsfattare tänker på hur ny lagstiftning påverkar företagens tillväxt. Nya förslag måste klara testet "Tänk småskaligt först" redan från början. På så sätt kan de fulla fördelarna med den inre marknaden och EU-medlemskapet levereras och demonstreras för brittiska småföretag, av vilka många bara håller på att återhämta sig från lågkonjunkturen.

Manifestet anger vad små företag vill att kandidaterna ska göra om de väljs om tre månader. FSB-medlemmar vill att nästa parlament i Europeiska unionen ska:

  • "Tänk småskaligt först" genom hela politikcykeln genom att bryta ner barriärer på den inre marknaden och minska effekterna av betungande lagar på de minsta företagen.
  • Ge små företag den bästa chansen att bli framgångsrik genom att skapa en kultur av entreprenörskap.
  • Se till att viktiga handelsavtal som de kommande förhandlingarna mellan EU och USA stöder små företags tillväxtsträvanden.

FSB:s rikspolitiska ordförande Mike Cherry sa: "Vi vill se nästa parlament i Europeiska unionen förkämpa småföretag. Brittiska företag har gynnats av upphävandet av handelshinder och den fria rörligheten för varor och tjänster som härrör från skapandet av den inre marknaden. EU behöver dock reformera ytterligare för att säkerställa att våra företag kan konkurrera med framväxande makter i dagens globala ekonomi.

"Vi vill se åtgärder för att påskynda fullbordandet av den inre marknaden och ett mer flexibelt, proportionerligt tillvägagångssätt för reglering som drabbar små företag hårdast, och som ofta citeras av FSB-medlemmar som en nyckelfråga som påverkar deras tillväxtsträvanden."

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend