Anslut dig till vårt nätverk!

karibisk

Nu är det dags att investera i #BPO i #Caribbean!

DELA MED SIG:

publicerade

on

Business Process Outsourcing (BPO) har potential att vara transformerande för länder i Karibien och bör utforskas och utnyttjas ytterligare. Detta är anklagelsen från Caribbean Export Development Agency (Caribbean Export) arrangörer av 2nd Outsourca till Caribbean Conference (OCC) 2019.

Som värd för evenemanget i samarbete med Caribbean Association of Investment Promotion Agencies (CAIPA) och med Curaçao Investment and Export Promotion Agency (CINEX) representerades cirka 23 länder av delegater som ville utforska nya inköpsmöjligheter och upptäcka vad Västindien har att erbjuda i BPO-sektorn.

Ordföranden för Caribbean Association of Investment Promotion Agencies (CAIPA), Tessa Jacques, berättade i sitt inledningsanförande av konferensen att "Vi har gjort hemläxan och platsvalsföretagen och potentiella investerare har indikerat för oss att de känner till Karibien men har utmaningar att identifiera våra individuella territorier. Det här är inget dåligt. Vårt mål som CAIPA är att bygga vidare på denna uppfattning om Karibien och identifiera nischmöjligheter för investerare i vart och ett av våra territorier.”

Samarbete mellan de karibiska länderna var huvudtemat under hela konferensen för att regionen skulle nå långsiktig framgång i branschen. Jamaica är ett land som applåderas av Hon. Eugene Rhuggenaath, Curaçaos premiärminister, för dess tillväxt inom inköpssektorn eftersom den har lett vägen i regionens BPO-industri: "Jamaica är ett rent exempel på framgången i BPO-branschen, med över 36,000 60 anställda från 20 spelare. Jamaicas BPO-industri har vuxit i genomsnitt 15 % per år och förväntas fortsätta växa med 18-2019 % under XNUMX. Grattis Jamaica!”

Jacques framhöll att 2010 gav Karibiens BPO-sektor sysselsättning åt 47,000 2015 arbetare, och 74,000 hade denna siffra vuxit till 25 1000 och fortsätter att växa. Med företag som genererar nära 60 miljoner USD i intäkter för var 12:e agent. Möjligheten för Västindien att dra nytta av teknikaktiverad tjänsteleverans är uppenbar. Inför konferensen genomförde Caribbean Export en omröstning på OCC:s webbplats och fann att 24 % av alla förstagångsbesökare på sidan hade avsikter att expandera i regionen inom de närmaste XNUMX-XNUMX månaderna. Detta är en stark signal om fortsatt tillväxt i sektorn på kort till medellång sikt.

"Denna imponerande tillväxt inom BPO-sektorn kommer att accelerera och bli ännu större för destinationer i Västindien" fortsatte premiärministern när han underströk att framgångarna för Västindien var djupt rotade i dess arv, mångfald, mångsidighet och kreativitet som "ett Karibien, en nära kusten" lösning för våra partners i Amerika, Europa och även Afrika”.

Vid evenemanget undertecknades två samförståndsavtal (Memorandums of Understanding) mellan Caribbean Export, CAIPA, Caribbean Association of Telecommunications Organisations (CANTO) och ACCA Caribbean. Detta är en indikation på deras åtagande att arbeta tillsammans för att fortsätta stödja tillväxten och utvecklingen av Karibiens BPO-sektor.

Annons

Ett annat viktigt åtagande vid evenemanget var värdskapet för de första Caribbean BPO of the Year Awards. Evenemanget syftade till att fira framgångarna för karibiska BPO-företag under perioden 2017/2018, med fokus på skapade jobb, investeringar och innovation inom tjänsteleverans. De sökande fick poäng av Anupam Govil från AVASANT, Margaret Rose från Site Selection Magazine och Kirk Laughlin från Nearshore Americas. Vinnarna tillkännagavs vid den festliga mottagningen på konferensen, där itelBPO från Jamaica och Bahamas vann det eftertraktade priset Caribbean BPO of the Year. itelBPO, vann även Caribbean BPO Employer of the Year Award. Vinnaren av de andra två kategorierna, det vill säga Caribbean BPO Investor of the Year Award och Caribbean BPO Innovator of the Year Award var Qualfon of Guyana. Luanna Persaud, landschef tog emot priset.

Nästa upplaga av Outsource to the Caribbean Conference är planerad till 2021.

Caribbean Export är en regional exportutvecklings- och handels- och investeringsfrämjande organisation inom Forum of Caribbean States (CARIFORUM) som för närvarande genomför det regionala privata sektorsprogrammet (RPSDP) finansierat av Europeiska unionen under 11th Europeiska utvecklingsfonden (EDF) Caribbean Exports uppdrag är att öka de karibiska ländernas konkurrenskraft genom att tillhandahålla kvalitetsexportutveckling och tjänster för främjande av handel och investeringar genom effektivt programgenomförande och strategiska allianser.

Mer information om Caribbean export

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend