Anslut dig till vårt nätverk!

Antisemitism

Kommissionär Jourová inleder det första mötet med en ny arbetsgrupp som stärker kampen mot #antisemitism

DELA MED SIG:

publicerade

on

Idag (20 juni) kommer Věra Jourová, kommissionsledamot med ansvar för rättsfrågor, konsumentfrågor och jämställdhet, att öppna det första mötet i arbetsgruppen för antisemitism.

Efter det enhälliga antagandet av Rådets deklaration om att bekämpa antisemitism i december förra året skapade Europeiska kommissionen en ad hoc-arbetsgrupp för antisemitism inom den befintliga expertgruppen på hög nivå i medlemsstaterna om rasism och främlingsfientlighet.

Kommissionär Jourová sa: "Kommissionen agerar tillsammans med medlemsländerna för att motverka uppkomsten av antisemitism, för att bekämpa förnekelse av förintelsen och för att garantera att judar har fullt stöd från myndigheterna för att hålla dem säkra. Arbetsgruppen kommer att hjälpa medlemsländerna att samordna sina handlingar och bekämpa antisemitism effektivt tillsammans.”

Denna arbetsgrupp kommer att stödja medlemsländerna i att uppfylla de åtaganden som de gjorde i rådets deklaration. Detta inkluderar bland annat antagandet av en strategi på nationell nivå för att förebygga och bekämpa alla former av antisemitism, som en del av deras strategier för att förebygga rasism, främlingsfientlighet, radikalisering och våldsbejakande extremism, före slutet av 2020, vilket ökar deras ansträngningar för att garantera säkerheten för de judiska samfunden och främjande av interreligiösa dialoger, särskilt för unga människor.

Gruppen kommer att sammanföra representanter för nationella brottsbekämpande myndigheter, nationella särskilda sändebud om antisemitism, representanter för judiska samfund från respektive länder och judiska paraplyorganisationer. Denna första arbetssession kommer att fokusera på frågan om säkerheten för judiska samhällen. Mer information om kommissionens arbete med att bekämpa antisemitism finns tillgänglig här..

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend