Anslut dig till vårt nätverk!

Europeiska kommissionen

HERA säkrar mer än 100,000 XNUMX behandlingskurser mot Mpox, smittkoppor och kokoppor

DELA MED SIG:

publicerade

on

The Commission’s Health Preparedness and Response Authority (HERA), har undertecknat ett kontrakt med företaget Meridian Medical Technologies, LLC, för att tillhandahålla upp till 100,080 XNUMX orala behandlingskurser av Tecovirimat SIGA, läkemedlet mot vattenkoppor, smittkoppor och kokoppor.

Hälso- och livsmedelssäkerhetskommissionär Stella Kyriakides (avbildad) sa: "Förra året arbetade EU och dess medlemsländer tillsammans för att snabbt och framgångsrikt få kontroll över utbrottet av mpox. Men eftersom covid fortsätter att visa, måste vi vara vaksamma och förberedda på alla scenarion, och om fall skulle dyka upp igen i framtiden. Det är därför vi kommer att fortsätta att säkerställa att de nödvändiga terapierna alltid finns tillgängliga för att behandla de behövande. I en stark europeisk hälsounion kommer vi att fortsätta arbeta för att avsevärt stärka vår beredskap och vår insatskapacitet."

Detta gemensamma ramavtal för upphandling avser att möta behoven på medellång och lång sikt hos 13 deltagande länder. Det kompletterar det lager som finns tillgängligt på EU-nivå under rescEU, byggt upp under toppen av utbrottet för att tillgodose de mest omedelbara behoven.

Från början av mpox-utbrottet i maj 2022 såg kommissionen till att det var tillräckligt vacciner och terapeutika är tillgängliga, genom att underteckna a direkt leveransavtal att köpa vaccin och organisera olika gemensamma upphandlingar.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.
Annons

Trend