Anslut dig till vårt nätverk!

EU

UNRWA fördömer dödandet av flyktingbarn i Syrien

DELA MED SIG:

publicerade

on

nyhetsartikel_4667_11922_1398511665FN: s hjälporganisationer för palestinska flyktingar (UNRWA) fördömer starkt de parter som är ansvariga för de senaste konfliktrelaterade dödsfallen för tre palestinska flyktingbarn i Syrien. Dessa mord illustrerar tragiskt noggrann ignorering av krigslagen som leder till så många syriska och palestinska barns död.

Den 18 april pådrog sig 11-åriga Qusay Shuraieh allvarliga huvudskador när en fordonsburen spränganordning detonerade nära Bilal Al-Habas-moskén i Homs. Han föll i koma som han aldrig återhämtat sig och gick bort den 22 april på Bisan sjukhus i Homs läger. Hans familj hade funnit sin tillflykt i Homs läger efter att ha förflyttats, först från Ein Al Tal Palestina flyktingläger i april 2013, och därefter från Aleppo i februari i år. Qusays tolvåriga bror skadades också allvarligt i samma explosion, tillsammans med sju andra palestinska flyktingbarn mellan sex och 14 år.

I staden Dara'a den 22 april hamnade Malek Hasan Turani, också han 11 år, i en explosion när han gick hem från skolan med vänner och familj. Han dödades omedelbart när han träffades i huvudet av granat från explosionen.

Den 10 mars skadades sjuåriga Nureiddin Majed Al Khalily allvarligt när det som tycktes vara en lösa kula träffade hans bakhuvud när han gick hem från en UNRWA-skola i Homs Palestina flyktingläger, tillsammans med hans nioåriga gammal bror. Han föll omedelbart medvetslös och förblev så till sin död i de tidiga timmarna den 15 mars på Al Zaiem sjukhus, Homs. Noureddins familj är sedan länge invånare i Homs läger.

UNRWAs tankar går till familjerna i Noureddin, Qusay och Malek under denna sorgliga sorgstid.

Noureddins, Qusays och Maleks tragiska dödsfall visar den hänsynslösa respektlöshet för människoliv som definierar den väpnade konflikten i Syrien. Deras död berodde på att man helt och hållet använde extremt dödliga vapen och explosiva anordningar i civila områden, i strid med internationell humanitär lag och skyldigheten att skydda civila.

I starkaste ordalag upprepar UNRWA sitt krav på att alla parter i Syrien -konflikten uppfyller sina skyldigheter enligt internationell lag och avstår från att föra konflikter i civila områden. Dessa och andra rättsliga skyldigheter betonades i FN: s säkerhetsråds resolution 2139 av den 22 februari 2014. UNRWA uppmanar återigen parterna att undvika att använda våld och väpnade konflikter och att söka en lösning av Syrien -konflikten genom dialog och politiska förhandlingar.

Annons

Bakgrund

UNRWA är en FN -byrå som inrättades av generalförsamlingen 1949 och har mandat att ge bistånd och skydd till en befolkning på cirka fem miljoner registrerade palestinska flyktingar. Dess uppdrag är att hjälpa palestinska flyktingar i Jordanien, Libanon, Syrien, Västbanken och Gazaremsan att nå sin fulla potential inom mänsklig utveckling, i avvaktan på en rättvis lösning på deras situation. UNRWA: s tjänster omfattar utbildning, hälso- och sjukvård, hjälptjänster och sociala tjänster, lägerinfrastruktur och förbättring och mikrofinansiering.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend