Anslut dig till vårt nätverk!

Ekonomi

Yttrande: Reform, omförhandling, folkomröstning

DELA MED SIG:

publicerade

on

Syed-Kamall-474x234Den 22 maj röstar väljarna i EU-valet. Med mer än 50 % av brittisk lagstiftning som härrör från EU, är dessa val mycket viktiga för företag och privatpersoner i Storbritannien. Under veckorna före dessa viktiga val kommer vi att publicera en serie exklusiva artiklar från ledarna för de brittiska grupperna som beskriver deras vision för EU:s framtid och vilken specifik politik de och deras kollegor kämpar för i detta val . Den första artikeln är från Syed Kamall ledamot (avbildad), parlamentsledamot från det konservativa partiet för London och ledare för den brittiska konservativa gruppen i Europaparlamentet.

När man tittar på problemen i euroområdet, låg produktivitet och höga arbetslöshetsnivåer i delar av EU är det helt klart att Europeiska unionen inte kan fortsätta som den är. Europa måste förändras och Storbritanniens relation till EU måste också förändras.

Av alla brittiska politiska partier som väljarna kan välja är det bara de konservativa som har en plan för att leverera de förändringar som vi behöver. Och när vi väl har levererat den förändringen kommer det brittiska folket att få en röst i en in/ut folkomröstning 2017. Det konservativa partiets strategi kan sammanfattas med de tre R:erna – reform, omförhandling och folkomröstning.

Vissa kommentatorer och politiker säger att omförhandling är ett slöseri med tid, att EU inte kan förändras och att vi ensidigt bör dra oss ur vid första tillfället. Efter att ha varit en parlamentsledamot som arbetat i Bryssel för att begränsa skadan av den föreslagna EU-förordningen om finansiella tjänster under de senaste åren förstår jag deras frustration. Vi bör dock inte glömma att de konservativa redan har säkrat flera stora vinster, vinster som våra rivaler vid den tidpunkten sa var omöjliga. Det var en konservativ premiärminister som kom till makten 2010 som framgångsrikt tog Storbritannien ur den räddningsmekanism för euron som Gordon Brown hade anmält oss till. Det var en konservativ premiärminister som lade in sitt veto mot ett nytt EU-skatteavtal som skulle ha gett Bryssel ännu mer makt. Och det var en konservativ premiärminister som uppnådde den första nedskärningen någonsin i EU:s budget, något som inte ens Margaret Thatcher uppnådde.

Andra kritiker hävdar att det är farligt att fråga det brittiska folket i en folkomröstning om vi ska stanna i EU eller inte, ett hot mot vårt välstånd. Det är just denna arrogans som har gjort våra politiska klasser så avlägsna från väljarna de senaste åren. Labour och Lib Dems är för rädda för att fråga folket vad de tycker, och UKIP har redan bestämt vad de tycker är bäst. Även om vi kan rekommendera ett tillvägagångssätt och förhandla på deras vägnar, är det bara de konservativa som tror på att lita på att det brittiska folket avgör om vår framtid ska ligga inom eller utanför Europeiska unionen.

Som ledare för de konservativa parlamentsledamöterna vet jag att Europaparlamentet inte är en institution som ofta tar till sig rubriker i Storbritannien och när det gör det är det ofta av fel anledningar. Men vare sig vi vill det eller inte, när det gäller EU-lagstiftning har EU-parlamentet nu samma makt som EU:s 28 regeringar.

Så när premiärministern förhandlade fram den första nedskärningen någonsin i EU:s budget med andra nationella ledare var det inte slutet på historien. Han behövde konservativa parlamentsledamöter för att få igenom det i Europaparlamentet. Det var en tuff kamp och parlamentsledamöter från andra länder och andra partier sa till oss att vi inte kunde göra det. Men tack vare mitt team av hårt arbetande konservativa parlamentsledamöter fick vi budgetnedskärningen godkänd i Europaparlamentet.

Annons

EU-valet den 22 maj har betydelse. Det brittiska folket kommer att ha ett val mellan att återvända ett starkt team av konservativa parlamentsledamöter för att uppnå ännu fler reformer och att leverera premiärministerns plan för att få EU att fungera för Storbritannien, eller Labour och Lib Dems som inte har gjort något för att åstadkomma förändring. Båda dessa partier har på senare tid börjat prata om reformer, men går med strömmen och röstar för mer EU-byråkrati, Brysselinblandning och fler befogenheter som utövas av Bryssel.

Att rösta som konservativ den 22 maj kommer att skicka ett starkt team av konservativa parlamentsledamöter till Bryssel för att fortsätta arbeta tillsammans med en konservativ premiärminister och för att genomföra EU-reformer, omförhandlingar och en folkomröstning för det brittiska folket.

Syed Kamall på Twitter: @SyedKamall
© Copyright Endeavour Public Affairs 2014

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend