Anslut dig till vårt nätverk!

Baltikum

Vad gör länder som gränsar till Östersjön för att motverka energikrisen

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Vindkraftparken i närheten av de polska städerna Choczewo och Leba blir Cadelers första projekt i Polen samt ett av de största i landet.

I kontraktet, som förväntas undertecknas under andra halvan av nästa år, kommer det danska företaget Cadeler att transportera och installera mer än 70 havsbaserade vindkraftverk som kommer att generera upp till 1.2 GW.

Den nya vindkraftsparken kommer att placeras cirka 23 kilometer norr om Östersjökusten.

Ägs och utvecklas av polska PKN Orlen och Kanadas Northland Power, projektet förväntas börja byggas 2023 och vara klart 2026.

Litauen förbereder sig för sin första vindkraftspark till havs

De första stegen har tagits för Litauen att kickstarta sin första vindkraftspark till havs och ett spanskt företag är där för att tillhandahålla de första mätningarna och bedöma situationen.

Flytande stationer förankras i Östersjön av spanska Eolos Floating Lidar Solutions. Enheterna kommer att tillhandahålla data om vindhastighet och riktning, atmosfärstryck, lufttemperatur och relativ fuktighet, toppperiod för vågspektrum, maximal våghöjd, strömstyrka och riktning och vattennivå under ett år.

Annons

Resultaten av mätningarna kommer att vara avgörande för utvecklare av vindkraftsparker till havs att välja turbinmodeller med lämplig kapacitet och bedöma deras förmåga att generera kraft och deras livskraft i den maritima miljön.

Polen ändrar sjösäkerhetslagen

Ändringen av sjösäkerhetslagen som undertecknades av den polske presidenten förra veckan kommer att tillhandahålla ett nytt system som används för att transportera kraft från en vindkraftpark till havs till land i den polska exklusiva ekonomiska zonen i Östersjön.

Detta kommer att ändra bestämmelserna om Polens havsområden och systemet för sjöfartsförvaltning.

För att vara mer exakt har ett krav införts som innebär att ett nytt tillstånd för byggande eller användning av konstgjorda öar, strukturer och anordningar i polska baltiska områden nu krävs. Även tillstånd för anordningar som används för krafttransport till fastlandet får meddelas först efter att sökanden uppfyller preliminära villkor. Lagen ska träda i kraft 14 dagar från dagen för dess kungörande.

 Vattenfall lyfter på plats de första turbinerna i den nya vindkraftsparken vid Grönhult

Bygget av vindkraftparken Grönhult belägen i Tranemo och Gislaveds kommuner startade i maj 2021. Efter att vägar, grund och det interna elnätet för vindkraftsparken har byggts och installerats är det nu dags att själva montera vindkraftverken. .

Vindkraftverken som är nästan 80 meter långa har transporterats med specialfordon från hamnarna i Falkenberg och Karlshamn. Frakten har skett på natten på grund av den överdimensionerade lasten.

När den är klar kommer vindkraftsparken att ha en total effekt på 67.2 MW och tas i drift i slutet av 2022. De tolv vindkraftverken kommer årligen att kunna försörja cirka 40,000 XNUMX bostäder med förnybar hushållsel.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend