Anslut dig till vårt nätverk!

Ukraina

Grinchen går till frysen

DELA MED SIG:

publicerade

on

Putin ändrar taktik och Kreml förbereder sig för att inleda missilangrepp mot termisk infrastruktur, med kyla som massförstörelsevapen mot ukrainare.

Ryssland har inte uppnått ett enda mål i sin folkmordsinvasion av Ukraina, alla planer och prognoser från den ryska militären och den politiska eliten har visat sig vara helt felaktiga. General Surovikin initierade folkmordet på ukrainare med hjälp av "missilterror": systematisk förstörelse av kritisk infrastruktur i Ukraina.

Massiva attacker mot ukrainska värmekraftverk gav inte det förväntade resultatet, luftförsvarssystem och snabb eliminering av konsekvenserna av beskjutningen har gjort det möjligt för Ukraina att hålla sitt energisystem i ett tillfredsställande skick. Putin förbereder sig således för ett nytt skede av missilkriget: massiva attacker mot termisk infrastruktur för att få ukrainare att frysa i sina egna hem

Den 16 december inledde Ryssland ytterligare en missilattack mot Ukraina. 72 missiler avfyrades. Strejkerna riktade sig bland annat mot termisk infrastruktur. I synnerhet i Kremenchug, Poltava-regionen, stoppades värmetillförseln helt. Ryssland försöker också genomföra massiva missilangrepp inför det förväntade temperaturfallet för att orsaka största möjliga skada och obehag för civilbefolkningen. Således diversifierar Ryssland målen för missilangrepp och försöker förstöra Ukrainas uppvärmningsinfrastruktur.

Uppvärmningsinfrastruktur är ett viktigt mål för Putin, för om Ryssland lyckas orsaka allvarliga skador kanske det inte blir någon värme i ukrainska hem förrän på våren. Detta är absolut en folkmordstaktik, men Putin kommer att stanna vid ingenting och är villig att begå krigsförbrytelser för att uppnå sina mål. Ukraina måste omedelbart ta emot moderna luftvärnssystem som effektivt kommer att kunna stänga himlen från ryska missiler, inklusive ballistiska missiler: med början av strängt kallt väder, eller innan en fullskalig offensiv, kommer Putin att slå till med ballistiska missiler, mot vilka Ukraina har inget att försvara sig.

Putin har kastat den sista utmaningen till väst: verklig fred är uteslutet: han förbereder sig för ett utdraget krig, där Ukraina bara är det första steget. Det är uppenbart att Putin vill lansera en aldrig tidigare skådad aggression mot väst, som borde bli ett slags "slutackord" av hans 23-åriga styre.

Den civiliserade världens framtid avgörs nu i Ukraina. Om Putin lyckas förbättra situationen för sina trupper vid fronten kommer det att innebära den civiliserade världens nederlag och det sovjetiska tyranniets triumf som Putin försöker återuppliva. Ukraina måste utrustas med de bästa, mest avancerade vapnen för att försvara sitt territorium och sin suveränitet, för just nu använder Putin terroristiska metoder för krigföring som det främsta elementet i sitt försök att tillfoga Ukraina så mycket skada som möjligt.

Annons

Rysslands missilattacker kommer att fortsätta: det är ett axiom. Putin har samlat på sig de nödvändiga ekonomiska resurserna under en lång tid och förberett sig för ett utdraget krig med väst. Efter att ha slagit energiinfrastrukturen kommer Ryssland att slå till uppvärmningsinfrastrukturen, efter uppkomsten av betydande kallt väder, livsmedelsindustrianläggningar och medicinska institutioner. Ryssland följer inga regler för krigföring när det har tillräckliga offensiva resurser. Det enda som stoppar Putin är otillräcklig produktionskapacitet för det ryska militärindustriella komplexet. Annars skulle han för länge sedan ha kämpat i länderna i Central- och Östeuropa, som en gång tillhörde den sovjetiska diasporan. 

Ukraina måste omedelbart ta emot avancerade missilförsvar och luftförsvarssystem: detta är nyckeln till tiotusentals ukrainares överlevnad på vintern. Putins nästa mål är Ukrainas termiska infrastruktur, och han kommer till varje pris att göra missilangrepp mot den för att göra livet outhärdligt för ukrainare.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend