Anslut dig till vårt nätverk!

Företag

#DigitalSingleMarket, innovation och IKT: En europeisk möjlighet

DELA MED SIG:

publicerade

on

nanoteknik406Intervju med Yves de Beauregard, chef för Fujitsu Benelux och Marco Canton, shögre chef för europeiska frågor.

-Europeiska kommissionen antog Digital inremarknadsstrategin det här året . Vad tycker du om det och vilka möjligheter innebär det för företag i Europa?

Den digitala inre marknaden är en omfattande ramstrategi som Europeiska kommissionen nyligen antog för att stödja utvecklingen av IT-marknaden och -teknologier i Europa för att garantera bättre livsvillkor och möjligheter för europeiska medborgare. Detta är helt i linje med vår vision och mission i Europa. Vår slogan är "forma morgondagen med dig” eftersom vi är övertygade om att vi måste hålla människor och våra kunder i centrum för allt vi gör. Strategin för den digitala inre marknaden fokuserar på att underlätta gränsöverskridande digitala affärer, skapa bättre marknadsvillkor för små och medelstora företag och storindustri, skydda "IT-konsumenternas rättigheter", öka digital kompetens för att skapa fler arbetstillfällen och säkerställa tillväxten av den digitala ekonomin. Detta är en anledning mer för Fujitsu att fortsätta växa och investera i Europa som representerar vår andra marknad (efter Japan). Fujitsu tillverkar i Europa, investerar i forskning och innovation och har mer än 23.000 XNUMX anställda med etableringar i nästan alla europeiska länder. Vi följer noga arbetet och samarbetar med Europeiska kommissionen med vår närvaro i Bryssel och vi kommer att fortsätta att investera i dessa avgörande åtgärder under de kommande åren.   

-Att investera i innovation är en nyckelpunkt för den nya Europeiska kommissionen och avgörande för Europa. Vad tycker du om innovation i Europa. Var står vi jämfört med andra stora aktörer? Hur investerar du i Europa?

Vi inser att Europeiska kommissionen lägger mycket kraft på att driva innovation i Europa. Horisont 2020-programmet är det största offentliga programmet som finansierar FoU-investeringar. Det är också ett öppet program som främjar gemensamt samarbete med tredjeländer och samarbeten mellan offentlig och privat sektor. Vi tror att det är viktigt att fortsätta investera i ren forskning genom att finansiera nya forskningsprojekt som utvecklats vid våra bästa europeiska universitet, men vi uppskattar den nya tonvikt EU-kommissionen lägger på mer tillämpad forskning och på projekt som kan utveckla nya idéer och lösningar redo att gå ut på marknaden och skapa verkligt ekonomiskt värde. Detta är nyckeln om vi vill att den europeiska ekonomin ska växa och skapa arbetstillfällen. Samtidigt måste vi inse att européer ofta är motvilliga till förändring och innovation. Vi måste arbeta med detta och satsa mer på att utbilda våra unga studenter och förbereda dem för ett mer öppet förhållningssätt, där entreprenörskapskulturen förstärks och acceptansen av misslyckanden är mer erkänd. Skolor, universitet och även program där industri och storföretag har en nyckelroll bör främjas för att få fler nystartade företag och därmed fler nya idéer på marknaden. Fujitsu spenderar för närvarande 2.2 miljarder dollar årligen på forskning och utveckling. Efter Fujitsu Laboratories i Japan är Tyskland det näst största centret för forskning och utveckling. Våra laboratorier i Europa ansluter till några av Europas högst profilerade initiativ, inklusive 5G Innovation Centre och Horizon 2020. Europa är avgörande som ett innovationsnav för oss, för att främja ny teknik som kan hantera samhällsutmaningar som den åldrande befolkningen, resursbrist och urbanisering.    

-I IKT-sektorn är förmodligen en av de mest lovande för oss att växa och förbättra livsvillkoren. Tror du att Europa fortfarande är en plats att investera? Vilken typ av svar bör vi förvänta oss från IKT-industrin? Vilken typ av bidrag kan du ge till ett bättre liv för europeiska medborgare?  

IKT-sektorn representerar en av de viktigaste möjligheterna att underlätta livet för unga och äldre, skapa fler möjligheter för små och medelstora företag, bättre dela fördelarna med ett teknologiskt samhälle, skapa mer inkluderande sociala processer och respektera vår planet med "grönare" lösningar. Det här är också våra mål och vi är glada att se att de alla tas upp av Europeiska kommissionens nya åtgärder. Europa är en mogen marknad för IKT-sektorn, med stor outforskad potential och goda marginaler för förbättringar. Möjligheter finns för oss alla, unga studenter och entreprenörer, innovativt företagande men det finns också möjligheter för människor som bor på landsbygden, för äldre människor eller att stödja föreningar eller icke-statliga organisationer som arbetar med social integration, svåra områden eller bekämpar fattigdom och klimatförändringar.

Annons

Det är upp till oss att anta alla dessa utmaningar och den stora industrins roll är att samarbeta med och stödja vår teknologi och hitta lösningar. Fujitsu gör det i Europa och på global nivå, med lösningar för en smartare energianvändning, tillämpningar inom jordbruket, klimatförändringar, katastrofförebyggande inom hälsosektorn och naturligtvis den digitala transformationen av alla typer av företag. Vår strategi är att arbeta lokalt med ett globalt perspektiv och hjälpa våra kunder med personliga lösningar anpassade till varje olika behov.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend